Silovatelju pasa u ponovljenom postupku ponovno maksimalna kazna

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitet okrivljenika, izvijestilo da je Ivanišević osuđen da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja od točno neutvrđenog dana 2009. godine do 21. rujna 2015. na različitim adresama na području Hrvatske te u Zagrebu, a sve u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona te pristajući da psu nanese nepotrebne boli i patnje.

DORH ističe da je presudom zagrebačkog Općinskog suda Ivaniševiću izrečena kazna zatvora u najduljem trajanju kako je propisano Kaznenim zakonom. Riječ je o presudi u ponovljenom postupku koja je prema navodima medija izrečena četiri mjeseca prije zastare.

Ivanišević je u prvom postupku na istom sudu u rujnu 2021. godine također nepravomoćno osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja pasa, ali i načina početka nedjelje koje je detaljno opisao u e-pošti.

Ivaniševiću, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu i zaposlenik je Europskog parlamenta, u prvom postupku je kao manjkava okolnost nađena samo dosadašnja neosuđivanost.

Ivaniševiću je, prema pisanju medija, u ponovljenom postupku naloženo i 4278 eura troškova, koji su uključili veterinarsko vještačenje, sudske pristojbe i psihijatrijsko vještačenje poslovne sposobnosti.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, idući na potezu viši sud, točnije jedan od Županijskih sudova u zemlji kojem će spis biti dodijeljen. I tek treba vidjeti s obzirom na godišnje odmore i dugo toplo ljeto, hoće li Ivaniševićev predmet u naredna četiri mjeseca prije nastupa zastare, biti uopće razmatran. U slučaju da presuda ne bude potvrđena, Ivanišević će ostati neosuđivana osoba i čiste kaznene dokaze, a ukinut će mu se i tjeralica koja je za njim na snazi ​​već godinama te će slobodno dalje moći putovati svijetom i uredno obavljati svoje dužnosti u Europskom parlamentu.

Više o temi