Spretan poput mačaka: Federico Gatti zabio je svoj tek drugi gol za Juve, i to za remi sa Sevillom

Održana je i prva polufinalna večer u Europskoj ligi, a rezultati nas nimalo ne iznenađuju. Naravno, nakon prvog poluvremena dvomeča kraljevine Europske lige imaju povoljan rezultat Sevilla, kao i stručnjak za europska natjecanja: Jose Mourinho već Rominos klupi.

Valjda više ne treba naglašavati činjenicu da Sevilla postaje neka druga momčad kad igra ovo natjecanje. Sastav koji je od 2006. naovamo čak šest puta osvojio Europsku ligu stigao je u goste Juventus na dvoboj drugoplasiranog u Serie A i tek 11. momčadi La Lige.

Rekli biste svakako po formi i vrijednosti da je Juventus ogroman favorit, ali stvari se iz temelja mijenjaju kad vom Andalužani stignu u svom najdražem natjecanju. Iskusio je to i Manchester United, a večeras umalo i Stara Dama koja je tek sa zvukom sirene izbjegla poraz.

Naravno, kao iu uzvratu koji je izbacio Crvene vragove, opet je važan bio Youssef En Nesyri. Marokanac je zabio 16. pogodak sezone i četvrti u Europskoj ligi, ali u posljednjem mjesecu i pol dana od zadnje reprezentativne pozicije već ima šest pogodaka.

Ušao je najbolji igrač Sevillina u pravu formu, a večeras je zabio u 26. minuti. Imao je napad Juventusa pa izgubio loptu na 20 metara od suparničkog gola, a onda je krenula brza kontra iu samo nekoliko dodavanja Lucas Ocampos imao je hrpu prostora na desnoj strani.

Ušao je i poslao nisku loptu na 11 metara gdje je stigao En Nesyri i nije pogriješio. Činilo se da će do samog kraja ostati tih 1-0, ali Federico Gatti opet je bio spretan kao mačka i na samom kraju nadoknade, u 97. minuti zabio svoj tek drugi gol za Juve.

Nakon kornera uslijedilo je malo glavom i prebacivanja lopte, 24-godišnji stoper je posljednji udario loptu glavom na crtu za 1-1. Ne, Sevilla je izbjegla poraz i ima itekako aktivan rezultat prije uzvrata na svom terenu.

Isto ipak ne ide Xabi Alonso te njegov Bayer Leverkusen. Učenik nije nadmašio učitelja koji je u svojoj lovu na povijest. Naime, José Mourinho u vitrinama ima čak pet europskih trofeja, a može po drugi put u karijeri osvojiti dva različita europska natjecanja zaredom.

Uspio je to u Luka kad je 2003. osvojio Kup UEFA-e pa godinu nakon Lige prvaka, a sad ima priliku uzeti Europsku ligu s Romom nakon prošlosezonskog osvajanja Konferencijske lige. Naravno, radi se o jedinom treneru koji ima sva tri natjecanja u vitrinama, a osvajao ih je s četiri različita kluba: Portom, IzmeđuManchester Unitedom i Romima.

S dvije Europske lige/Kupa UEFA u vitrinama dijeli treće mjesto na podužoj listi s dva naslova, kao i tri može na diobu druge pozicije gdje je sad usamljen John Trapattoni. Bolji je, naravno, samo Unai Emery.

Edward Bove bio je heroj u minimalnoj Rominoj pobjedi, a 20-godišnji veznjak očito pomno bira kad zabijati. Naime, ovo mu je tek prvi pogodak u Serie A u karijeri i ukupno treći za Romu. Jedan je imao prošlu sezonu, a jedan ove protiv Udinese prije tri tjedna.

Poentirao je Bove u 63. minuti. Tammy Abraham mu je spustio loptu, a ovaj je otišao u prodor gdje je nanizao dvojicu pa vratio Englezu. Abraham puca s 13 metara, golman brani, ali Bove prati i posprema odbijanac, a Olimpico je proključao.

Ostalo je tako do kraja pa će Rimljani u Njemačkoj braniti minimalnu prednost. Sigurno da ništa još nije riješeno, ali tko će se odložiti protiv Seville ili Joséa kad je Europa u pitanju?

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr