Sudačka komisija objavila je jedinstvenu analizu za zadnja tri kola. Sporna joj je tek jedna situacija

U utorak smo malo prozvali Povjerenstvo sudaca zbog manjka redovitosti u izbacivanju analize suđenja posljednjih tjedana, a iz HNS-ove udruge djelitelja pravde ipak su nadoknadili zaostatke. I zato ih valja i pohvaliti jer stigla je konsolidirana analiza za protekla tri kola.

Tako su 31., 32. i 33. kolo dobila jedno priopćenje, a očito više nije trebalo jer je u ta tri kola, odnosno 15 utakmica sporna tek jedna situacija. Dogodila se ona u 31. kolu na dvoboj Osijeka ja Istre 1961. godine.

Puležani su tada u 83. minuti dobili penal na koji se javno požalio i osječki sportski direktor Ivica Kulešević. Igrajte Boultam ga je pucao, a Marko Malenica obranio, a Komisija se slaže da je Igor Pajač ipak donio prestrogu odluku u tom slučaju.

“Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice”, navodi se. “Vrlo lagani kontakt braniča Osijeka i napadača Istre 1961 ne smatra se prekršajem PNI. Prosudbu suca KNS HNS-a smatra jasnim i očiglednim pogreškom pa sukladno tome očekuje se obavezna VAR intervencija koja je u predmetnom incidentu izostala.”

Pogriješili su, tako, i Pajač i VAR sudac Ante Čulina na dosta čudnom susretu gdje nisu realizirana dva penala, a na kraju je Osijek u debiju Stjepana Tomasa slavio pogotkom Ramona Miereza.

Što se prošla dva kola tiče, iako je bilo rasprave na nekim dvobojima poput Gorice ja Slaven Belupa ili Istre i Rijeke Komisija je prošlog vikenda izrazila zadovoljstvo odlukama u tom krugu. Takvih spornih situacija nema te se navodi da su sve odluke donesene ispravno i učinkovito.

Tako se, očito, nastavlja vrlo dobra forma hrvatskih sudaca u završnici sezone…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr