Još jedna medalja u kabinetu: Barbara Matić osvojila je svjetsku broncu u Dohi

Hrvatska džudašica Barbara Matić osvojio je brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u Dohi svladavši se u borbi za medalju kategorije do 70 kilograma elvismar rodriguez iz Venezuele.

Matić, članica JK Pujanke Split tako je došla do još jedne velike medalje, a još nezaliječena od ozljeda koljena nije uspjela ponoviti uspjeh s prošlog SP-a u Taškentu, kada je u finalu ove kategorije svladala drugu našu džudašicu Laru Cvjetko iz Solina.

Barbara je kao nositeljica bila slobodna u prvom kolu, a potom je svladala Aleksandru Samardžiću iz Bosne i Hercegovine, zatim u Nizozemsku Kim Polling da bi u četvrtfinalu bila bolja od Britanke Katie-Jemime Yeats-Brown. U polufinalu je 20 sekundi prije kraja borbe pala na wazari protiv Japanke Saki Niizoe koja je zadržala tu prednost do kraja borbe i prošla u finale.

Matić je do bronce došla i preko Venezuelanke Elvismar Rodríguez koja je ranije izbacila Cvjetka. Ovo im je bio treći susret, posljednji put su se susreli 2019. godine, a rezultat je bio 2-0 za Rodrígueza. I nedovoljno spremna Barbara ipak je uspjela doći do pobjede i medalje.

Treća je ovo svjetska medalja za Barbaru koja je do danas bila dvostruka svjetska prvakinja, a ima i dvije bronce s EP-a uz nebrojene medalje s IJF turnira. Podsjetimo i na OI u Tokiju kada je u repasažu imala priliku za broncu koja joj je ipak za dlaku izmakla, ali ova 28-godišnja Splićanka zaista već iza sebe ima fantastičnu karijeru.

Japanka Niizoe osvojila je zlato svladavši u finalu Nijemicu Giovanni Scoccimaro.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr