Vrući kao ime: Miami Heat izborio je svoje treće finale Istoka u posljednje četiri godine

vrućina Miamija izborio je plasman u finale Istoka treći put u posljednje četiri sezone. Heatovi igrači su u šestoj utakmici konferencijskog polufinala na svom terenu svladali New York Knickse s 96-92.

Miami je izdržao fantastičan ulazak u New York u igru; zahvaljujući odličnom šutu u prvoj četvrtini gosti su poveli 31-17. Ne, kada su gosti zaustavljeni šutem, domaći su zaostatak smanjili već u drugoj četvrtini, dok je drugo poluvrijeme proteklo u izjednačenoj igri.

Jimmy je donio VRUĆINU od dolaska u Miami 🔥

-Otišao u NBA finale (2019-20) prvi put od Bronove ere
-Prvi nositelj broj 8 koji ide na konf. finale 1999
-Prva igračka ekipa koja je napravila konf. finale
-Treća konf. finale u četiri sezone

Poštovanje 🗣 pic.twitter.com/tE5omfm1ar

— Bleacher Report (@BleacherReport) 13. svibnja 2023

Knicksi su posljednju priliku dobili pola minute prije kraja kada su imali napad kod Miamijevog vodstva 92-90, no njihov najbolji igrač Jalen Brunson odlučio se za dodavanje područja koje je presjekao Kyle Lowry, a onda su Jimmy Butler ja Maks Štrus pogađala slobodna bacanja za 96-90, da bi Brunson zakucavanjem smanjio konačni rezultat na 96-92.

Opet su najbolji u redovima Miamija bili Butler s 24 poena i osam skokova Bam Adebayo uz 23 ubačaja i devet skokova, dok još jedna odlična partija Brunsona nije bila dovoljna New Yorku koji se zaustavio na 41 poenu. Julius Randle dodao je 15 pogodaka i 11 skokova.

Miami je tako stigao do finala Istoka treći put u posljednje četiri sezone; 2020. izgubio je veliko finale od Lakersa, dok je lani izgubio s 4-3 u finalu Istoka od Boston Celticsa. A Boston bi mu i ove godine mogao biti suparnik u konferencijskom finalu jer čeka boljeg iz sedam utakmica Celticsa i Philadelphia 76ers koja je na programu u nedjelju u Bostonu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr