10 razloga zašto želimo posjetiti Australiju

Melbourne

Melbourne je drugi najveći grad u Australiji, odmah iza Sydneye. To je nešto manje turistički atraktivna destinacija, ali se zapravo ubraja u najživlje gradove na svijetu. Mnogi smatraju da je kulturna prijestolnica zemlje, a ispunjena je brojnim mjestima koja su prava iznenađenja za putnike. Melbourne ima široku paletu modernih i povijesnih kulturnih mjesta, kao što su Australski balet, Melbourne Cricket Ground i Nacionalna galerija Victoria. Melbourne je također dom simfonijskog orkestra, kazališne skupine i Victorian Opere. Poput većine australskih gradova, Melbourne je također dom brojnim plažama zahvaljujući svom položaju u uvali Port Phillip.

Nacionalni park Kakadu

Australija je dom tisućama hektara zaštićene zemlje, ali jedan od glavnih parkova dragulja je Nacionalni park Kakadu. Smješten u regiji Aligator Rivers unutar sjevernog teritorija Australije, Nacionalni park Kakadu može se pohvaliti razlozima od gotovo 8000 četvornih kilometara za posjet Australiji. Masivni dio zemlje sastoji se od raznolikog okruženja, što znači da je Kakadu dom brojnim jedinstvenim životinjama, uključujući ugrožene i endemske vrste. Kakadu je također dom nekoliko upečatljivih prirodnih obilježja, od masivnih termitnih humaka u nizinama do najvećeg vodopada u parku, Jim Jim Fallsa. Ako ste ljubitelj prirode, Nacionalni park Kakadu ispunjen je zabavom.

Vina i vinarije u kojima ćete se zaljubiti

Australija je dom posebno profinjene kulture vina. Bez obzira na to kamo vas vode australska putovanja, možete očekivati ​​da ćete naći vinariju svjetske klase gotovo bilo gdje. Čak i ako posjećujete zemlju iz drugog razloga, same vinarije nude mnogo razloga za posjet Australiji. Najbolje vinarije nude cjelodnevna iskustva koja uključuju degustacije, izlete, tečajeve, čokoladu, sir i još mnogo toga, a sve uz uživanje u ukusnom vinu i prekrasnom kraju. Ako ste ljubitelj vina, australske vinarije moraju se naći u vašem itinerariju.

Fascinantan način života i surfanja

Živahna umjetnička scena i šarmantna opuštena atmosfera, uz kulturnu raznolikost stanovnika, njihovu prijateljsku prirodu i visoku kvalitetu života ovdje, čine Australiju prekrasnom zemljom dobrodošlicom. Osim toga poznati su i kao veliki ljubitelji surfanja, stoga je posjet Australiji ujedno i jedinstvena prilika da isprobate i neke nove morske aktivnosti. Jednostavno ne možete si pomoći da se ne zaljubite u australski opušteni način života, njihovo liberalno razmišljanje ili strast prema aktivnostima na otvorenom.

Više o temiIzvor: Journal.hr