Loïs Openda potpisao je za RB Leipzig i pritom postao najskuplji transfer u klupskoj povijesti

Zadnja izmjena: 14. srpnja 2023. RB Leipzig (Twitter)

Loïs Apenda lani je bio hit u francuskoj Ligue 1, pričalo se o prelasku u Premier ligu, no na kraju je ipak odlučio svoj razvoj nastaviti u Bundesligi. Mladi belgijski napadač potpisao je za RB Leipzig i najskuplji igrač u povijesti postao tog kluba.

Iako službena visina odštete nije objavljena, njemački mediji pišu kako je ona između 38 i 43 milijuna eura. Službeno je dosad najskuplji pojedinac kluba bio u blizini Keïta, koji je potpisao 2016. za 30 milijuna eura. Međutim, realnija usporedba bio bi David Raum (25 milijuna), budući da je Keïta došao iz Red Bull Salzburga, klub koji je, kao i Leipzig, u vlasništvu Red Bulla, austrijske korporacije za proizvodnju bezalkoholnih pića.

𝐎𝐏𝐄𝐍𝐃𝐀 1️⃣7️⃣ ✨ pic.twitter.com/3iJwRT2kOd

— RB Leipzig engleski (@RBLeipzig_EN) 14. srpnja 2023

Belgijski reprezentativac lani je pomogao Lensu izboriti Ligu prvaka zabivši 21 gol i podijelivši četiri asistencije u 38 utakmica u francuskom prvenstvu. Samo su Kylian Mbappé, Alexandre Lacazette ja jonathan david postigao više. Sezonu prije toga postigao je 18 golova za Vitesse u Eredivisie

Mladi napadač, koji je za Belgiju debitirao u lipnju prošle godine iu međuvremenu zabio dva pogotka, s RB Leipzigom potpisao je petogodišnji ugovor.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr