Rooney ima upozorenje za Messija: 'Neće mu biti lako u MLS-u s putovanjima i različitim' uvjetima

Što sve čeka Lea Messija nakon iznimne karijere u Europi pa dolaska u MLS? Nešto o tome može mu se reći vlasnik njegovog kluba David Beckham, ali komad savjeta ponudio je i Wayne RooneyMessijev suparnik iz dva finala Lige prvaka i današnji trener DC United.

Baš u DC Rooney je stigao 2018. godine po odlasku iz Evertona i jedne sezone nakon što je prethodnih 13 proveo u Manchester Unitedua današnji 37-godišnji trener momčadi iz glavnog američkog grada smatra da Messiju možda i neće biti tako lako.

“Sve mu se posložilo”, rekao je. “Svi prijatelji su mu tamo. Busquets ja Jordi Alba su potpisali, možda dođu i iniesta the Luis Suarez. Tu je i trener kojeg Messi voli i vjeruje mu. Ogromna je stvar, pogotovo s obzirom na sve sa Saudijcima, što je MLS privukao Messija.”

Rooney se nalazi na Istočnoj konferenciji sa svojim DC-jem gdje je i Messijev Inter Miami, a nakon 24 utakmice Rooneyevi drže deveto mjesto s 30 bodova. 12 više od Messijevih.

“Mislim da mu neće biti lako. Zvuči ludo, ali igrači koji dođu ovdje shvate da je liga teška. Putovanja, različiti uvjeti u različitim gradovima. Također, dosta je energije i intenziteta na terenu”, smatra Rooney.

Messi će biti predstavljen kasnije u nedjelju u Miamiju, a Debi bi trebao upisati 21. srpnja u međunarodno natjecanje Leagues Cup protiv meksičkog plavi križ.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr