Večeras ste svjedočili prolasku Zrinjskog? Ako ništa, nadamo se da vam je bilo zabavno

Zrinjski je prošli tjedan došao do iznimno važne pobjede u prvom pretkolu Lige prvaka; Matej Senić zabio je organizacije u 89. minuti i tako uhvatio vrlo važan gol za mostarski klub prije uzvrata. Činilo se kako će se taj gol pokazati ključnim, no u uzvratu smo vidjeli pravu ludnicu; nakon 120 minuta i izvođenja udaraca s bijele točke završilo je pozitivno za Plemiće.

Navikli smo na to da Nemanja Bilbi često pravi probleme suparnicima, a drukčije nije bilo ni danas; as Zrinjskog već se u trećoj minuti pronašao u izglednoj prilici nakon ubačaja Josipa Ćorluke, ali njegov udarac iz okreta otišao je malo pored gola. Samo tri minute kasnije isti je igrač pogodio vratnicu, no treća se prilika pokazala sretnom.

Naime, Ćorluka je u 27. minuti fino ubacio s desne strane, a Bilbiji je ostavljeno dovoljno prostora između dvojice suparničkih braniča. Adut Plemića samo se naklonio i glavom zabio za 1-0, momčad koju vodi Krunoslav Rendulić tako je imala lijepu prednost i trebala je samo mirno privesti utakmicu kraju.

Ipak, dogodilo se nešto potpuno suprotno.

Urartu je u 40. minuti ozbiljno zaprijetio kada je Drama Salou pokušao glavom, no njegov je pokušaj obranio Marko Marić. Zrinjski je s 1-0 otišao na predah, a tu je prednost mogao i povećati u 66.; Mario Tičinović tada je primio loptu na desnoj strani i opalio umjesto da je uslio nekog od suigrača…

U posljednjih 20 minuta drugog poluvremena Urarta je krenuo u presing, Zrinjski je djelovao prilično nervozno i ​​tako je došlo do izjednačenja. Narek Grigorjan poravnao je rezultat u 74. minuti lijepim udarcem s desne strane kaznenog prostora, a Plemići su tako nepotrebno zakomplicirali situaciju. Pogodak se provjeravao zbog sumnje na zaleđe, ali ipak je sve bilo čisto.

Da stvar bude gora, Urartu je u 89. minuti izborio ni manje ni više nego jedanaesterac i preokrenuo utakmicu – ali ne i dvostruku – u svoju korist. Grigorjan je bez problema poslao Marića na drugu stranu i pogodio za 2-1 te osigurao produžetke Armencima.

Zrinjski je u sudačkoj nadoknadi imao još dvije velike šanse preko Antonija Ivančića i Bilbije, no gosti su izborili produžetke u kojima nije bilo ništa manje ludnice. Plemići su već u prvoj minuti nastavka birali kazneni udarac; gostujući vratar Aleksandr Melihov srušio je Tomislava Kiša u svom šesnaestercu, a penal je sviran poslije konzultacije s VAR sustavom.

Kiš je na sebe preuzeo odgovornost i smanjio na 2-2, ali je Urartu opet poveo u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog produžetka. Aras Ozbiliz tada je prodao sjajan dribling Damiru Zlomisliću i samo proslijedio do Artjom Maksimenko koji je progurao loptu Mariću kroz ruke za Urartuovih 3-2. Opet smo bili na početku…

Kakvu smo utakmicu gledali, ne treba se ni čuditi da je čitava stvar otišla u izvođenje udaraca s bijele točke. Nakon 120 minuta ukupni rezultat bio je 3-3 i momčadi su se okrenule šutovima na 11 metara; prvi koji je u toj misiji pokleknuo bio je Zlomislić koji je u trećoj seriji poslao loptu nebu pod oblake. Međutim, odmah poslije njega Eduardo pogodio gredu, Matej Senić potom njegov udarac pretvara u gol, a Armenci ponovno promašuju Armana Gazarjana. Odnosno, Marić mu je obranio, a meč-loptu pretvorio je Hrvoje Barišić.

Unatoč nervozi, Zrinjski je prošao dalje, au drugom pretkolu će igrati protiv boljeg iz dvoboja. slav iz Bratislave i luksemburškog Swifta. Prva utakmica u Slovačkoj završila je 1-1.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr