Niste čuli za Gifta Orbana? Poljaci su ga sinoć zapamtili, a uskoro biste mogli i vi

Belgijska liga svako malo izbaci iznimno talentirane igrače od kojih neki postanu svjetske zvijezde, a drugi se, kako to obično i biva, putem pogube. Ne znamo na koju će stranu otići Gift Emmanuel Orban, ali prema onome što pokazuje u proteklih godinu dana smiješi mu se velika karijera.

Mladi, 21-godišnji Nigerijac prošle je sezone imao ubojite brojke za matični Gent. Belgijski klub lani ga je doveo nakon što je prethodno u jednoj kampanji za Stabæk uvalio 19 golova uz sedam asistencija u 24 nastupa, a Orban je odmah isporučio i u Pro ligi. Prošlu je sezonu završio s 22 nastupa, vrtoglavih 20 pogodaka i dvije asistencije, a u novoj je već uspio zabiti pet službenih zgoditaka, iako je tek 10. kolovoza.

Kako? Pa, nakon što je u drugom pretkolu Konferencijske lige zabio Žilini i još zapaprio Kortrijku u prvom kolu belgijskog prvenstva, Orban je protekle dvije utakmice prosjedio na klupi da bi ga iskusni trener Hein van Haezebrouck sinoć pustio s lanca protiv Pogońa iz Szczecina u trećem pretkolu trećeg po važnosti UEFA-ina klupskog natjecanja.

Gent je slavio 5-0, a bivši Hajdukov trener Jens Gustafsson nemoćno je gledao kako Orban buši njegovu momčad. Nigerijac je sinoćnju večer okončao s hat-trickom u mreži poljskog predstavnika, dok je druga dva pogotka zabio Hugo Cuypers.

Gift Orban gets his first hat-trick of the season! 😍

He wastes no time! 😌 pic.twitter.com/VhQ0celigt

— Soar Super Eagles (@SSE_NGA) August 9, 2023

Orbanu je svoje golove zabijao u 13., 36. i 64. minuti, a to mu je bio već treći put da je postigao barem tri zgoditka u jednom nastupu za Gent. Lani je uvalio četiri pogotka Zulteu i još počastio Başakşehir hat-trickom, a sada su nastradali i Poljaci. Nema sumnje da će belgijski prvoligaš unosno zaraditi jednom kad ga proda, a jedva čekamo vidjeti gdje.

Nešto se navodno raspitivao Tottenham, kojemu bi svakako trebala zamjena za Harryja Kanea u slučaju da ode u Bayern, no mi bismo prvo voljeli vidjeti Orbana u nešto lakšem okruženju. Primjerice, nekakva Borussia Dortmund bila bi pun pogodak…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr