‘El Animal’ gazi dalje: Filip Hrgović nokautirao je McKeana za titulu obveznog IBF izazivača

Sjajno je svoju najveću borbu profesionalne karijere odradio Filip Hrgović. Hrvatski teškaš u londonskoj je O2 Areni prije glavne borbe večeri, one između Anthonyja Joshue i Roberta Heleniusa, svladao Australca Demseya McKeana u borbi za titulu obveznog IBF izazivača za svjetski pojas.

16. je ovo pobjeda za Hrgovića uz nula poraza u profesionalnoj karijeri, a već 13. put do nje došao je nokautom. Jednako tako, Australcu je nakon 22 pobjede nanio prvi profesionalni poraz u karijeri pa je jasno da je suparnik bio i više nego dobar.

No, Filip se za ovu priliku spremio sjajno. Potpuno je svojom brzinom i koordiniranošću dominirao u prve tri runde i par puta je ozbiljno uzdrmao Australca. No, sredinom meča morao je i McKean poduzimati više rizika kako ne bi izgubio na bodove, ali odlično ga je Filip kontrolirao.

Na ulasku u zadnju, 12. rundu bilo je jasno da McKean mora krenuti na sve ili ništa. Dočekao je Hrgović zato priliku i otvaranje garda i na minutu i sekundu do kraja meča zaljuljao je protivnika direktom, a onda nasrnuo pa je sudac morao prekinuti borbu.

Sada, nakon ovog velikog uspjeha, Hrgovića bi trebala čekati prilika za pojas jer prvi je u redu izazivača po IBF-u, a trenutni nositelj pojasa je Oleksandr Usik. Pa da vidimo hoće li ‘El Animal’ na Ukrajinca…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr