Današnji derbi Chelseaja i Liverpoola pokazao nam je da Poch i Klopp imaju još puno posla

Derbi prvog kola Premier lige donio nam je ogled Chelseaja i Liverpoola na Stamford Bridgeu. Bila je to utakmica dva kluba koji imaju slične ciljeve — žele ostvariti puno bolje rezultate nego u prošloj prvenstvenoj sezoni, ali startna pozicija domaćih nogometaša tu je znatno drukčija.

Chelsea ima gotovo cjelokupan novi kadar u odnosu na početak prošle kampanje, a stigao im je i novi menadžer u obliku Mauricija Pochettina. Liverpool je, pak, napravio nekoliko novih modifikacija pod Jürgenom Kloppom i nada se kako će time dobiti važnu količinu osvježenja, a možemo reći da ni jedna ni druga momčad danas nisu bile na nekoj osobito visokoj razini. Završilo je 1-1.

Iako su i Bluesi i Redsi prezentirali neke vrlo dobre mehanizme u igri uz odlične individualne poteze pojedinih igrača, vidjeli smo i pozamašan broj grešaka, pogotovo u obrambenom postavljanju. Chelsea je počeo živahno i imao nekoliko vrlo obećavajućih otvaranja, posebice s desne strane, a raspoložen je bio novi napadač Nicolas Jackson s kojim je gostujuća obrana imala dosta problema.

Međutim, prvi gol pisao se Liverpoolu i to iz premijernog udarca unutar okvira gola. Luis Díaz, koji je imao odličan pripremni period, poentirao je u 18. minuti nakon krasnog podvaljivanja Mohameda Salaha i općenito izvrsne akcije gostiju koja je bila i najljepši detalj ovog derbija. Egipćanin je, inače, bio vrlo inspiriran, kao i na svakom startu sezone; prvo je u 12. minuti pogodio vratnicu, onda namjestio opisani gol, a onda mu je i jedan poništen u 31. minuti zbog zaleđa.

U prvih pola sata činilo se kao da je Liverpool bolji i kvalitetniji, ali zatim je uslijedila loša obrambena reakcija koja je Chelseaju omogućila povratak u utakmicu. Axel Disasi zabio je na svojem debiju za klub kada je ostao sam u petercu na dodavanje Bena Chilwella u 37. minuti. Cijela Liverpoolova obrana u toj je situaciji neoprezno ispala, a domaći su zamalo preokrenuli preko Chilwella kojemu je tri minute poslije poništen pogodak, ponovno zbog zaleđa.

Axel Disasi is 𝐇𝐘𝐏𝐄𝐃 to score on his Chelsea debut 💙 pic.twitter.com/RRYDqvcomE

— B/R Football (@brfootball) August 13, 2023

Ukratko, prvo poluvrijeme nije bilo pretjerano kvalitetno, ali je barem nudilo određenu količinu zabave. Nastavak je bio, pak, podosta tvrđi i oprezniji, vjerojatno i nakon intervencija oba menadžera. Liverpool je poticajno započeo drugi dio pošto je Virgil van Dijk opalio s 20-ak metara, no puno opasnija prigoda pisala se Bluesima u 72., odnosno, brzonogom Jacksonu koji je pobjegao čuvaru i iskosa pokušao matirati Alissona. Međutim, Brazilac je bio dobro postavljen.

Kao da je to išta čudno, Chelseajev kapetan Reece James u 77. je morao izaći zbog ozljede, a ubrzo je i Klopp izvadio svoja oba krila, Díaza i Salaha, uz prilično nezadovoljnu reakciju potonjeg. U tim se trenucima nije činilo da bi ijedna momčad mogla doći do pobjede, a tako je i bilo. Osim kratke jurnjave u sudačkoj nadoknadi, nije se dogodilo puno toga značajnog.

Chelsea će u sljedećem kolu na istočni dio grada gdje ga dočekuje West Ham, a Liverpool igra kod kuće s Bournemouthom.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr