Hrvatski košarkaši zasad nemaju problema u Istanbulu. Sesarovi momci pregazili i Švedsku

Nakon jučerašnjeg rasturanja Belgije, hrvatska košarkaška reprezentacija nije imala puno vremena za odmor pa je na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, koji se održava u Istanbulu, već danas nastupila protiv Švedske. Očekivao se nešto teži dvoboj, ali izabranici Josipa Sesara ponovno su bili na visokoj razini i odigrali su poprilično motiviranu utakmicu iz koje je uslijedila još jedna uvjerljiva pobjeda (99-67).

Što je utakmica dulje trajala, to je Hrvatska bila bolja. Sesarovi momci još su najviše problema imali u prvoj četvrtini u kojoj je Švedska gađala sve živo što bi pokušala s trice i u jednom trenutku otišla na plus osam. Izbornik je potom zvao time-out i Hrvatska se konsolidirala te naposljetku prvu dionicu igre završila s prednosti od dva poena.

Hrvati su zapravo igrali prilično lepršavo i motivirano, ali švedski aduti bili su na jako visokoj razini u prvom poluvremenu, posebno Elijah Clarence koji je samo u prvih 20 minuta ubacio nevjerojatnih 26 poena i tako držao suparnike na prihvatljivom minusu. Međutim, Hrvatska je svejedno otišla na predah s plus devet, najviše zahvaljujući Dariju Drežnjaku koji je tri sekunde prije kraja prvog dijela pogodio tricu za malo veće odvajanje.

Međutim, potpuno prelamanje utakmice u korist Sesarovih izabranika uslijedilo je u trećoj četvrtini. Švedska ju je završila sa samo sedam postignutih poena, a Hrvatska je utrpala trostruko više i u posljednjih 10 minuta ušla s 23 razlike. Clarence u nastavku ugasio, Šveđani nisu mogli pratiti suparničke vedete, a momci u crvenim dresovima u zadnjoj su četvrtini još malo testirali svoju sposobnost iza linije tri poena. Na kraju su akumulirali 32 poena prednosti i sada su praktički prošli u polufinale; još ih očekuje posljednji susret grupne faze s Nizozemskom za dva dana.

Jaleen Smith bio je najbolji hrvatski strijelac s 24 poena, pet skokova i tri asistencije, a ubacio je i pet trica. Roko Badžim upisao je 15 poena, Ivica Zubac 13, Mario Hezonja 11, a Toni Perković 10. Najproduktivniji Šveđanin bio je Clarence s 29.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr