Ako ste mislili da će biti suprotno, javljamo da će Hrvatska u finalu igrati s Turskom

Hrvatski košarkaši danas su nastavili dobar niz u Istanbulu i u polufinalu pretkvalifikacija za Olimpijske igre suvereno svladali Ukrajinu rezultatom 85-70. To je bio još jedan kvalitetan nastup izabranika Josipa Sesara koji odjednom izgledaju vrlo uvjerljivo, a sada će se okrenuti pripremama za finale koje je na rasporedu u nedjelju.

Ondje će, kako je i očekivano, imati najteži mogući ispit; Hrvatsku čeka domaćin Turska koja je očekivano riješila Švedsku. Domaći su otišli preko 100 poena i svladali hrvatske suparnike iz skupine 105-84.

Turci su otpočetka uspostavili ritam i rezultatom 26-19 završili prvu četvrtinu, a na poluvrijeme su otišli s 14 razlike. Nije bilo previše problema za izabranike Ergina Atamana; mali pad uslijedio je u posljednjih 10 minuta kada je već sve bilo više-manje riješeno.

Najbolji turski strijelac bio je Furkan Korkmaz s 18 poena, tri skoka i pet asistencija, a još četvorica su ostvarila dvoznamenkasti broj poena. Bili su to Alperen Şengün i Ömer Yurtseven (16 poena svaki), Ercan Osmani (12) i Okben Ulubay (10). Ukratko, NBA igrači odradili su svoj posao uz podršku domaćih snaga.

Što se tiče Švedske, nju je opet predvodio Elijah Marcus Clarance s 19 poena, a valja istaknuti i dojmljivu partiju Alagieja Njiea koji je upisao double-double s 13 poena i 14 asistencija.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr