Samo ćemo još jednom podsjetiti da je Dinamo opet prosuo prednost u sudačkoj nadoknadi

Dinamo je bio toliko blizu prolasku u playoff Lige prvaka unutar 90 minuta protiv AEK-a — gol Josipa Šutala potkraj prvog poluvremena dao je nadu Plavima za nadoknadu rezultata iz prve utakmice (2-1), a kada je Robert Ljubičić pogodio na sjajnu asistenciju Brune Petkovića u 65. minuti, činilo se kao da su momci koje vodi Igor Bišćan iznimno blizu ostvarivanja teškog cilja.

Međutim, iznimno blizu su ključne riječi u toj rečenici; navijači Plavih u kratkom tijeku ove sezone već su nekoliko puta iskusili panično prosipanje pozitivnog rezultata u posljednjim trenucima utakmice, a to se njihovim ljubimcima dogodilo i večeras. Na kraju se piše ispadanje, ali na kakav način…

Dinamo je u sudačku nadoknadu ušao grčevito se braneći; AEK je sve karte bacio u napad i naposljetku poentirao. Igrala se druga minuta sučeva dodatka kada je Sergio Araujo uvalio loptu u mrežu na dodavanje Niclasa Eliassona nakon potpune panike u modrom kaznenom prostoru.

Da stvar bude još gora, Levi García u 10. je minuti nadoknade zapucao kazneni udarac i naišao na obranu fenomenalnog Dominika Livakovića, ali na odbijancu se — od svih mogućih igrača — pronašao Domagoj Vida i zabio za konačnih 2-2 te AEK-ov prolazak dalje.

Former Dinamo Zagreb player, Domagoj Vida, knocks Zagreb out of UCL qualifiers! pic.twitter.com/XAL5vOjkVB

— Football Report (@FootballReprt) August 19, 2023

Bio je to, možemo reći, već treći put da je Dinamo primio važan pogodak u posljednjim trenucima utakmice ove sezone. Prvo je, na otvaranju nove sezone HNL-a na Maksimiru, primio gol za Hajdukov preokret i konačni trobod u trećoj minuti sudačke nadoknade; strijelac je tada bio Rokas Pukštas koji je time raspametio navijače Bijelih (2-1). Prije nekoliko dana, također u Zagrebu, Konstantinos Galanopoulos uvalio je loptu u mrežu u 90. minuti, a ono što smo večeras vidjeli bio je vrhunac nevjerojatnih završnica.

Možemo reći da se vidi i neki obrazac…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr