Novi epski dvoboj: Novak Đoković nakon tri i pol sata igre došao je do 95. titule u karijeri

Ako je finale ovogodišnjeg Wimbledona bilo epsko i dramatično, što tek reći za ovo sinoćnje, u Cincinnatiju. Opet su se sastali Novak Đoković i Carlos Alcaraz, dva ponajbolja tenisača današnjice, a ovog je puta ishod bio drugačiji. Srpski predstavnik došao je do svoje 95. titule u karijeri, i to nakon tri i pol sata teške borbe, konačni je rezultat bio 5-7, 7-6, 7-6.

Još jednom je Đoković bio vrlo blizu poraza, u drugom je setu morao spašavati čak i meč loptu. To je bio tek početak drame koju nam je ponudio treći set meča igranog većim dijelom u iznimno teškim uvjetima, na 38 Celzijevih stupnjeva u hladu. Đoković je u odlučujućem setu do breaka došao u sedmom gemu, da bi u devetom Alcaraz spasio dvije meč-lopte kad je servirao za produženje meča.

3:39 – The final between Novak Djokovic and Carlos Alcaraz in Cincinnati is the longest ATP-1000 best of three sets final and the longest ATP level best of three sets final in the last 8 years (3 hours and 39 minutes). Gruelling.#CincyTennis | @CincyTennis @ATPTour_ES

— OptaAce (@OptaAce) August 21, 2023

Španjolac je potom spasio još dvije meč-lopte kad je Đoković servirao za pobjedu, da bi potonji u tie-breaku osvojio prva tri poena. No, Alcaraz je uzvratio istom mjerom i izjednačio na 3-3. Đoković je kod 4-4 napravio novi mini-break, a potom je došao i do pete meč-lopte. Ovoga puta mladi Španjolac nije izdržao i poslao je retern u aut, a srpskog tenisača doveo do ekstatičnog slavlja, u kojem je čak i potrgao majicu.

S 95 titula u karijeri, Đoković je sada preskočio Ivana Lendla na vječnoj ljestvici te samostalno preuzeo treće mjesto. Ispred njega sada su samo Roger Federer (103) te Jimmy Connors (109), a i jedino ovaj dvojac ima više dobivenih mečeva od Đokovića (1.069). Vrlo je izvjesno i da će se nakon US Opena vratiti na vrh ATP-jevog poretka, s obzirom da prošle godine tamo nije nastupio i ne brani nikakve bodove.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr