Dalićevo objašnjenje Livajinog izostanka: ‘Smatrao sam da ga je najmudrije poštedjeti’

by | kol 22, 2023 | Sport | 0 comments

Mnogima su se podigle obrve na popis hrvatske reprezentacije za rujansku akciju na kojem nije bilo Marka Livaje. Zlatko Dalić zato je preko HNS-ovih stranica pojasnio odluku da najboljeg igrača i strijelca HNL-a izostavi s popisa.

Očito je, po Daliću, problem između Livaje i riječke publike pa tu postoji nekakav strah od reakcije publike na Rujevici na dvoboju s Latvijom. Izbornik tvrdi da je Livaju ciljano poštedio ove akcije.

“Nakon lipanjskog incidenta na Rujevici i posljedičnog Markovog odlaska iz reprezentacije, smatrao sam da je i zbog reprezentacije i zbog Marka najmudrije poštedjeti ga u ovoj akciji”, poručuje, a dodaje se da je namjera bila situaciju objasniti na redovnoj konferenciji za medije. “Poznato je kako smo uvjetno kažnjeni od strane UEFA-e te bi svaki potencijalni incident mogao rezultirati kaznom da protiv Turske igramo bez gledatelja te smatram da je s obzirom na sve te okolnosti ovo razumna odluka”, kaže, zbog velikog broja upita o ovom slučaju.

Dalić je stoga još jednom ponovio da Livaja može biti dio ove reprezentacije, ako to želi.

“Kako sam još u lipnju istaknuo, Marku su vrata reprezentacije ostala otvorena. Nakon rujanske akcije razgovarat ću s Markom o njegovom statusu, jer on ima svoje mjesto u reprezentaciji i želimo da se u njoj osjeća ugodno, kao i svaki reprezentativac”, naglasio je izbornik.

U listopadu bi pak Vatreni trebali na Opus Areni dočekati Tursku te gostovati u Walesu pa možda tada neće biti bojazni od reakcije publike. Ostaje za vidjeti hoće li se tada asistent u susretu za broncu s Mundijala vratiti u izabranu vrstu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr