‘Alo, što je sa strujom? Osijek poslao dopis HEP-u zbog problema na Opus Areni

by | kol 23, 2023 | Sport | 0 comments

Novootvorena Opus Arena u Osijeku mnoge je oduševila svojom modernosti i svježinom u odnosu na ostale hrvatske stadione, ali ne bi to bio stadion u Hrvatskoj da nema nekih problema koji se još moraju riješiti. Naime, vjerojatno ste primijetili da je u posljednje dvije utakmice na novom zdanju Bijelo plavih, protiv Adane i Gorice, u određenom trenutku nestalo struje na stadionu.

Obje utakmice zbog toga su morale biti prekinute na nekoliko sekundi dok se napajanje nije vratilo, a Osijek je zbog svega zatražio očitovanje od HEP-a kako bi saznao u čemu je riječ i kako se taj problem može riješiti.

“Stadion Opus Arena, koji zadovoljava UEFA IV kategoriju, ima dostatnu zakupljenu priključnu snagu te rezervno napajanje u obliku agregatskog postrojenja”, javili su iz Osijeka. “Budući da su se dogodili nepoznati uzroci u elektroenergetskom sustavu opskrbljivača električnom energijom, a koji su posredno i neposredno utjecali na pričuvni sustav napajanja stadiona za vrijeme utakmica NK Osijek – Adana Demirspor i NK Osijek – HNK Gorica, dana 22.08.2023. uputili smo dopis u HEP ODS d.o.o. kao isporučiteljem električne energije za službenim očitovanjem o štetnim događajima koji su nastupili tijekom navedenih utakmica.”

Iz ovog se priopćenja ne može puno toga iščitati osim bazičnih informacija o funkcioniranju električne energije na Opus Areni, no mediji poput portala Index.hr pišu kako stadion svojim potrebama čini preopterećenje za HEP-ovu mrežu u tom dijelu grada i trafostanicu na koju je spojen. Kako će se to riješiti, ostaje vidjeti, ali ovo nam zvuči kao jedan tipičan hrvatski problem…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr