Hajduk ovakav start HNL sezone nije imao još od 2006./07. kada ga je vodio Zoran Vulić

Hajduk je danas u posljednjim minutama slomio Varaždin u gostima i u sedmom kolu aktualne HNL sezone došao do svoje maksimalno moguće pete pobjede i time ostao stopostotan. Susret je odlučio udarac Leona Dajakua na ubačaj Dine Mikanovića u 86., a Bijeli su time uspostavili niz koji već dugo nisu imali na startu sezone.

Naime, Hajduk nakon pet odigranih kola sadašnje HNL kampanje bilježi maksimalnih 15 bodova, što nismo vidjeli stvarno dugo vremena; posljednji put to se dogodilo na startu sezone 2006./07. kada je momčad vodio Zoran Vulić.

On je tada nanizao sedam uzastopnih pobjeda — redom su padali Međimurje, Cibalia, Kamen Ingrad, NK Zagreb, Rijeka, Slaven i Varteks, ali onda je uslijedio minimalni poraz od Osijeka na Gradskom vrtu. Strijelac je tada bio Ante Vitaić.

Peta uzastopna prvenstvena pobjeda hajdukovaca! 💪💪💪❤️💙 #samohajduk pic.twitter.com/Z6oTehI91C

— HNK Hajduk Split (@hajduk) August 26, 2023

To je ukupno i najbolji Hajdukov start u HNL-ovoj povijesti; 1992. je nanizao šest uzastopnih pobjeda, a 1992./93., 1996./97. i ove sezone pet. Podsjećamo, Bijeli su u prvom kolu svladali Dinamo na Maksimiru, a onda su uslijedili trobodi nad Rijekom, Slavenom, Rudešom i Varaždinom.

Pritom je, podsjećamo, odgođen susret trećeg kola s Osijekom pa će istraživači povijesnih knjiga morati paziti kada u budućnosti budu raspisivali ovakve nizove. Kako god, Hajduk zasad mirno brodi HNL-om, a slijede Istra, Gorica i Lokomotiva — ako pobijede u naredne tri utakmice, momci koje vodi Ivan Leko srušit će rekord.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr