Grobničan je pobijedio Papukove veterane s 29-1 i time srušio rekord Kupa

Trećeligaš Grobničan je danas u Orahovici pobijedio Papuk u prvom kolu s 29-1 i postavio rekord za najveću pobjedu, tj. najteži poraz u povijesti Hrvatskog nogometnog kupa. Osim toga, utakmica je srušila rekorde za broj pogodaka u jednom susretu i za strijelca najviše golova u jednoj utakmici.

Astronomska razlika, ipak, nije baš pala s neba. Naime, za Papuk su danas nastupali veterani, koji su uskočili nakon što je, samo par dana prije susreta, raspuštena prva momčad. Papuk je upao u financijske probleme, nastao je razdor i u samoj klupskoj organizaciji, a konačni rezultat je težak poraz u potpuno nesrazmjernom susretu između igrača iz trećeg ranga i veterana.

Veterani su se klubu stavili na raspolaganje i, između ostaloga, ne bi li on izbjegao kaznu zbog eventualnog ne pojavljivanja na utakmici Kupa.

Inače, Dražen Pilčić je zabio 10 pogodaka i time srušio rekord Andreja Kramarića. Do današnjeg susreta, rekord u Kupu držala je utakmica u kojoj je Gaj Mače pobijedio Liku prije tri godine s rezultatom 20-2.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr