Slavni pjevač oslobođen optužbi za seksualno napastovanje: ‘Nema nikakvih dokaza’

Pjevač grupe Rammstein je bio optužen za nedolično seksualno ponašanje tijekom koncerata i više slučajeva seksualnog napada. Tužitelji su rekli da početne istrage “nisu pružile nikakve dokaze” za te tvrdnje. Istrage su pokrenute na temelju pritužbi trećih strana u vezi s medijskim napisima, stoji u priopćenju.

Državno tužiteljstvo u Berlinu priopćilo je da je odustalo od istrage protiv frontmena njemačke grupe Rammstein Tilla Lindemanna, pišu njemački mediji.

Lindemann je bio optužen za nedolično seksualno ponašanje tijekom koncerata i više slučajeva seksualnog napada. Tužitelji su rekli da početne istrage “nisu pružile nikakve dokaze” za te tvrdnje. Istrage su pokrenute na temelju pritužbi trećih strana u vezi s medijskim napisima, stoji u priopćenju. Tužitelji su rekli da agencije za provođenje zakona tek trebaju primiti iskaze navodnih žrtava Lindemannova ponašanja, što znači da istražitelji nisu mogli potkrijepiti optužbe. Istražitelji također nisu pronašli dokaze da je osumnjičenik počinio seksualni napad uz pomoć droga ili da je koristio poziciju moći za seksualno iskorištavanje maloljetnice.

U istoj izjavi, tužitelji su rekli da su odustali od slične istrage protiv Alene Makeeve, bivše članice managementa Rammsteina koja je pozivala djevojke na afterpartyje za susrete s Lindemannom, nakon što nije pronađeno dovoljno dokaza da je sudjelovala u kriminalnim aktivnostima.

VEZANI ČLANCI: 

– Brzo okončanje istražnog postupka od strane državnog tužiteljstva u Berlinu pokazuje da nema dovoljno dokaza da je naš klijent navodno počinio seksualne delikte, rekli su Lindemannovi pravni zastupnici u utorak.

Shelby Lynn, obožavateljica iz Sjeverne Irske, rekla je da je Lindemann agresivno reagirao kada je odbila imati seks s njim tijekom koncerta u Vilniusu te da je sumnjala da je u njenom piću bila droga. Litvanski tužitelji rekli su da nisu pronađeni nikakvi dokazi da je Lynn bila podvrgnuta prisili.

– Htjela bih ponovno razjasniti. Till me nije dirao. Prihvatio je da ne želim imati seks s njim. Nikada nisam tvrdila da me je silovao – dodatno je napisala Lynn na Twitteru, usprkos prvotnom negodovanju i optužbama.
Berlinski tužitelji u utorak su rekli da je Lynnino svjedočenje ostalo previše “neodređeno” i da nije prijavila kako je osobno svjedočila bilo kakvim incidentima koji bi se mogli smatrati kaznenim djelima.

Državno tužiteljstvo u Berlinu priopćilo je da je analiziralo dokumente koje su mu dostavile litavske vlasti i otkrilo da oni također ne pokazuju nikakve naznake kaznenih djela koja je počinio Lindemann.

VIDEO: Mijoković iskreno: ‘Prije ovoga nisam znala ni pričati, za sve sam bila glupa Simona’ 

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Više o temi