U Osijeku očito misle da trebaju popuniti obranu pa su doveli Andréa Duartea iz Reggiane

Osijek je trenutno drugi u HNL-u s četiri boda zaostatka za vodećim Hajdukom, no trener Stjepan Tomas definitivno ne može biti potpuno zadovoljan obrambenim predstavama svoje momčadi. Bijelo-plavi su u pet utakmica primili 10 golova, Marko Malenica tek je jednom sačuvao svoju mrežu čistom, a neki smatraju da bi još pokoje pojačanje u zadnjoj liniji dobro došlo.

Ukoliko ste među njima, Osijek vam je ispunio želju; klub s Opus Arene danas je objavio kako je doveo Andréa Duartea, portugalskog stopera koji je stigao iz talijanskog drugoligaša Reggiane na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa ugovora.

Duarte je potekao u Sportingovoj nogometnoj školi, a nakon nekoliko avantura u portugalskim niželigašima lani je otišao u Universitateu iz Craiove gdje je upisao 45 nastupa uz jednu asistenciju te ostvario transfer u Reggianu kao slobodan igrač.

André Duarte je novi bijelo-plavi! 💪André, dobro došao u grad na Dravi! ⚪🔵

Posted by NK Osijek on Wednesday, August 30, 2023

Međutim, Talijani ga odmah šalju Osijeku na posudbu, a u novom je klubu dobio dres s brojem tri.

“Jako sam sretan što sam ovdje”, naglasio je Duarte za službene stranice Bijelo-plavih. “Osijek je za mene novi izazov i želim pomoći momčadi u ostvarenju ciljeva koje ima. Kada se pojavila mogućnost dolaska u Osijek informirao sam se s o klubu i gradu, vidio predivan stadion i trening kamp, za ovo kratko vrijeme što sam ovdje uvjerio sam se da se radi o odličnoj sredini za mene, a nadam se da ću uskoro i zaigrati pred punim stadionom.”

Svoj komentar dao je i sportski direktor Ivica Kulešević:

“Iako smo Andrea pratili i ranije na početku prijelaznog roka otišao je u Italiju, za njega je postojao interes i ponajboljih klubova u Rumunjskoj kao i nekih talijanskih prvoligaša, ali kada se ukazala prilika da ga angažiramo nismo dugo čekali”, otkrio je. “Znamo koje su njegove kvalitete i vjerujemo da će unaprijediti igru naše zadnje linije.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr