Izabrao je najbolji mogući trenutak: Ivan Smolčić utrpao je prvijenac za Rijeku protiv Lillea

Rijeka je junački odigrala prvu utakmicu playoffa Konferencijske lige protiv teškaša Lillea u Francuskoj; momčad s jedva sklepanim stručnim stožerom ispustila je remi u posljednjim trenucima utakmice pa će u današnji uzvrat na Rujevici krenuti sa zaostatkom 2-1, ali i novim trenerom.

Željko Sopić debitirao je protiv Dinama na Maksimiru prošlog vikenda i pritom izgubio 2-1, a večeras je tražio senzaciju protiv jakog francuskog predstavnika. Bome, nakon 90 odigranih minuta, ponovno se može reći da su Riječani odigrali časno budući da su izborili produžetke.

Jedini pogodak u tom periodu pao je u 58. minuti. Toni Fruk tada je ubacio iz prekida, loptu je u skoku nekako iščeprkao jedan od domaćih nogometaša, a ona se naposljetku otkotrljala do Ivana Smolčića koji je zabio pored nepostavljenog Chevaliera za trans na Rujevici.

GOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLL

⚽ Rijeka – Lille 1:0 (Smolčić 58′) 🔵⚪#ZajednosmoRijeka #HNKRijeka pic.twitter.com/6fRRHZ1CEY

— NK Rijeka (@NKRijeka) August 31, 2023

Rijekinom braniču to je bio, zanimljivo, debitantski pogodak u seniorskoj konkurenciji za taj klub; u prethodna 32 službena nastupa upisao je dvije asistencije, ali nijednom nije poentirao. Sada je dočekao i prvijenac i to u najboljem mogućem trenutku, odlučujućoj europskoj utakmici za Bijele.

Sada valja nekako izgurati i dodatnih 30 minuta, možda i s jednakim ishodom…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr