Prometno je u Maksimirskoj u ponedjeljak, Dinamo je predstavio i Joaquína Sosu

by | ruj 5, 2023 | Sport | 0 comments

Jako zaposlen dan je ponedjeljak u Maksimirskoj 128, baš kako i nalaže prvom ponedjeljku u rujnu kada se mnogi vraćaju s godišnjih odmora. No, u ovom slučaju to ipak znači da nam je za nekoliko dana kraj prijelaznog roka u Hrvatskoj, a da se za europske skupine igrači registriraju do utorka pa su se u Dinamu latili posla dovođenja pojačanja.

Nakon Tibora Halilovića, u plavom je dresu tako osvanuo Joaquín Sosa. 21-godišnji Urugvajac pokriva poziciju stopera, a prošle je sezone igrao za Bolognu iz koje je stigao na posudbu uz pravo otkupa. Iz Dinama govore da će konkurirati i za poziciju lijevog beka, uvijek vruću točku u Dinamovom sastavu.

“U šali bismo mogli primijetiti da se u Dinamovu sastavu nalazi novo ime, ali “staro” prezime. Joaquín Sosa, prezimenjak hrvatskog reprezentativca, nekadašnjega Dinamova lijevog beka, Borne Sose, rođen je 10. siječnja 2002. godine u urugvajskom gradu Fray Bentos”, šaljivo su ga najavili iz Maksimira.

Do dolaska u Bolognu je Sosa igrao za tri kluba u rodnom mu Urugvaju: Nacional, Rentistas i Liverpool FC iz Montevidea, a prošle je sezone u Serie A skupio 10 nastupa i 685 minuta.

“Jako sam sretan što sam se dogovorio s Dinamom i ostvario ovaj transfer”, kazao je. “Znam da se radi o iznimno moćnom klubu, najjačem i najkonstantnijem u ovom dijelu Europe, koji je apsolutni vladar u domaćem prvenstvu, ali i vrlo istaknut po pitanju europskih natjecanja. Nadam se da ću se uskoro dokazati treneru i izboriti šansu da pokažem što znam na nogometnim terenima”, poručuje Sosa koji bi tako mogao biti zamjena za Josipa Šutala na stoperskoj poziciji.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr