UEFA je objavila detalje oko ulaznica za Euro, a prve kreću u prodaju već početkom listopada

Iako hrvatska nogometna reprezentacija još nije osigurala svoj plasman na nadolazeći Euro, sve ukazuje na to da će se Vatreni ipak sljedećeg ljeta naći u Njemačkoj. Zato bi vas mogla zainteresirati vijest da UEFA uskoro u prodaju pušta prve ulaznice za europsku smotru.

Sve skupa započet će 3. listopada kada u prodaju kreće 1,2 milijuna karata, a i cijene su vrlo popularne i prilagođene širokim masama; UEFA se tako pohvalila da u slobodnu prodaju ide 80 posto od ukupnih 2,7 milijuna ulaznica, a najjeftinije će koštati 30 eura.

Manje od 60 eura koštat će ukupno milijun ulaznica, a najbolja šansa za odmah doći do karata je aplikacija u UEFA-in sustav ulaznica od 3. do 26. listopada. Prodavat će se kao i dosad, lutrijom između apliciranih, a onda će u prosincu u prodaju novi kontingent.

Do tada će se već znati većina plasiranih reprezentacija pa će UEFA tu drugu rundu ulaznica, njih milijun, u prodaju pustiti u suradnji s nacionalnim savezima plasiranih reprezentacija. Ta prodaja će krenuti 2. prosinca, nakon ždrijeba kada budemo znali gdje tko igra.

Što se tiče onih koji odmah u listopadu apliciraju za ulaznice, oni će ili odmah dobiti pravo kupovine ulaznica, ili idu u Fans First program gdje će biti u redu čekanja za nove ulaznice ili za one od kojih netko odustane ili nastanu problemi oko plaćanja.

Sveukupno će 270.000 ulaznica koštati 30 eura, a za samu finalnu utakmicu će čak 10 tisuća mjesta koštati manje od 100 eura.

Kako već znamo, Euro se održava od 14. lipnja do 14. srpnja iduće godine, a gradovi domaćini su Berlin, Köln, München, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart i Düsseldorf. ‘Potrefi’ li se mjesto održavanja blizu Lijepe naše, uz dosta iseljenje Hrvatske, mogli bi imati pravo vatreno ludilo u Njemačkoj…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr