Maloča prije Hajduka: ‘Bit će mi čudno biti s druge strane, ali emocije će biti pospremljene’

Mario Maloča ovog se ljeta vratio u HNL nakon dugogodišnjih avantura u Poljskoj i Njemačkoj. Prekaljeni stoper i nekadašnji Hajdukov kapetan skuplja minute u Gorici za koju je dosad upisao pet nastupa, a utakmica koja mu slijedi u nedjelju za njega će biti posebno emotivna.

Naime, Goričani kod kuće dočekuju Hajduk, a 34-godišnji Maloča tako će dobiti priliku zaigrati protiv svojeg bivšeg kluba. Tom je prigodom dao intervju za Sportske novosti u kojemu je otkrio da će osjećaj biti poprilično neobičan.

“Bit će mi čudno biti s druge strane, ali emocije vezane za Hajduk tih 90 minuta bit će pospremljene sa strane”, rekao je za navedeni list. “Dobivam i brojne poruke od navijača Hajduka, uglavnom traže ulaznice, ali svima sam rekao da je telefon isključen do kraja nedjeljne utakmice. Inače, kad smo u 3. kolu osvojili bod na Maksimiru, dobio sam više poruka i čestitki nego kada sam s Hajdukom osvojio Kup.”

Kako mu se zasad čine stvari u Turopolju?

“Mogu reći da je zasad sve čak i iznad očekivanja”, naglasio je Maloča. “U zadnje dvije utakmice sa Slavenom i Rudešom potpuno sam ušao u ritam, a vjerujem da će biti i još bolje u nastavku sezone, dobro smo i startali, pokazali već da se možemo nositi i s najboljim klubovima u ligi, mogli imati i više od ovih devet bodova. Šteta za dva gola primljena iz ničega protiv Slavena, kao i za minimalni poraz u Osijeku, dok smo i protiv Dinama na Maksimiru imali dvije sjajne šanse. Igrali smo i sad u pauzi opet s Dinamom, završilo je 1-1 i taj pozitivni rezultat sigurno je veliki plus za dalje.”

Kazao je i da nitko nije očekivao odlazak Željka Sopića, ali došao je novi trener Dinko Jeličić

“Jeličić traži da više imamo loptu u posjedu kako bismo kontrolirali igru, što neće biti lako protiv četiri najbolja kluba, ali protiv ostalih trebali bismo imati kvalitetu za izdominirati kao u prošlom kolu s Rudešom”, otkrio je Maloča. “Također, očekujemo mnogo od utakmica doma, tu se nećemo nikoga bojati i uz određeno vrijeme koje je još potrebno za međusobnu prilagodbu očekujem da ćemo biti bolji iz kola u kolo.”

Najavio je utakmicu sa Splićanima…

“Hajduk je favorit iz razloga što u ovom trenutku igra najbolje i vodeći je na tablici, ali mi nemamo što izgubiti i ako budemo pravi sigurno u nedjelju možemo osvojiti najmanje bod”, smatra. “Žao mi je što zbog kartona neće igrati Ndockyt, kakvu je samo utakmicu odigrao protiv Slavena kada je uoči nje imao tragediju u obitelji, ali imamo mi još igrača u sredini terena, koji jedva čekaju zaigrati i iskoristiti svoju priliku za dokazivanje.”

Kazao je i koju o Hajdukovim prednostima i manama…

“O manama ne bih govorio jer to ćemo mi s trenerom interno analizirati u pripremi taktike, a kao dvije najveće opasnosti izdvajam Marka Livaju i Vadisa Odjidja-Ofoea. Oko Livaje se vrti 90 posto Hajdukovih golova, a protiv Odjidje sam igrao u Poljskoj. Nosio je dres Legije i bio uvjerljivo najbolji igrač lige. Igrao on u nedjelju otpočetka ili ušao u zadnjih pola sata, na njega posebno moramo pripaziti.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr