Treba li nekome napadač? Evo, nekoć najbolji HNL-ov strijelac Futács postao je slobodan igrač

Navijači hrvatskih (ili bilo kojih drugih) klubova često se vole baviti svojim bivšim asovima i pratiti razvoj njihovih karijera nakon što ostvare transfer u neku drugu sredinu, a Hajdukovi poklonici često se sjete Márka Futácsa, danas 33-godišnjeg mađarskog napadača koji je svojedobno nemilice trpao na Poljudu.

Sjetit ćete se da je u sezoni 2016./17. bio najbolji strijelac hrvatskog prvenstva; za Bijele je nastupio ukupno 45 puta i zabio 24 pogotka uz tri asistencije, a bio je prva HNL-ova Zlatna kopačka koji ne potječe s prostora nekadašnje Jugoslavije. Sljedeća stanica bio mu je Fehérvár gdje je također bio raspoložen, iako malo manje sa 16 zgoditaka u 55 utakmica.

Uslijedile su kratke avanture u ZTE-u i Olimpiji iz Ljubljane, a onda i sezona i pol u MTK-u za koji je odigrao 32 utakmice uz 18 golova i tri asistencije. Polovicu svojeg mandata u Budimpešti odradio je u prvom, a drugu polovicu u drugom rangu mađarskog nogometa, ali sada je uslijedio sporazumni raskid ugovora s tim klubom.

Futács se, tako, još jednom pronašao na raskrižju i sada mora tražiti novu sredinu. Budući da posljednjih godina, kao što vidimo, većinom lunja po ovim prostorima, ne bismo se čudili da ga put jednog dana ponovno navede u HNL. Kao što vidimo po brojkama koje je ostvarivao, goriva još uvijek ima, pa ako netko treba napadača…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr