United je večeras izvukao pobjedu kod Burnleyja, ali možda je važnije istaknuti da nije primio gol

Manchester United večeras je ušao u susret šestog kola Premier lige s imperativom pobjede protiv Burnleyja; Crveni vragovi prethodno su nanizali tri poraza u svim natjecanjima i trobod protiv promovirane momčadi bio je nužnost, a on je i stigao.

Međutim, ne uvjerljivo — desetkovani United pobijedio je tek 1-0 i nije prezentirao baš zavidnu igru.

Štoviše, gledali smo vrlo izjednačenu utakmicu u kojoj je Burnley imao nadmoć u posjedu, a imao je i bolje otvaranje; Zeki Amdouni tako je već u 10. minuti opasno zaprijetio glavom Andréu Onani, a isti je igrač sedam minuta kasnije pogodio vratnicu.

Erik ten Hag ima ozbiljnih problema s ozljedama pa su se danas u prvoj postavi, tako, pronašli likovi poput Sergija Reguilóna, Hannibala Mejbrija i Jonnyja Evansa, a potonji je umalo zabio gol. Odnosno, to je i učinio, ali on nije vrijedio; prekaljeni stoper u 26. je poentirao glavom nakon kornera, ali VAR je poništio pogodak zbog toga što je Rasmus Højlund bio u zaleđu i smetao domaćem vrataru Jamesu Traffordu.

Međutim, Evans je barem upisao asistenciju — sjajno je uposlio Brunu Fernandesa u 45. minuti, a Portugalac je lijepim finišem postavio 1-0. Bio mu je to 66. gol za Manchester United; toliko je za taj klub zabio i, primjerice, Dwight Yorke.

Bruno Fernandes has now been directly involved in 80 Premier League goals:

◎ 130 games
◉ 46 goals
◎ 34 assists

That might be his sweetest strike. 😮‍💨#BURMUN pic.twitter.com/GxT2A4dV2m

— Squawka Live (@Squawka_Live) September 23, 2023

Ipak, možda će veća vijest biti činjenica da United večeras nije primio gol — Vragovi su držali prednost i nekako je održali u drugom poluvremenu, a Onana je upisao svoj tek drugi clean sheet otkako je stigao na Old Trafford. Prvi i do večeras posljednji dogodio se još u prvom kolu protiv Wolvesa, a ondje je United imao puno sreće.

Kako bilo, treća pobjeda u sezoni dovoljna je za skok na osmo mjesto, a Burnley ostaje na začelju s jednim bodom koliko imaju i Luton te Sheffield, preostale ekipe koje su lani igrale Championship.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr