Disciplinski sudac najžešće kaznio Dinamo zbog keltskog križa i uvredljivog skandiranja navijača

HNL-ov disciplinski sudac Alan Klakočer oglasio se i ovog tjedna te donio odluke o kaznama za utakmice 9. kola domaćeg prvenstva. U posljednje vrijeme navikli smo se da najviše po džepu dobiva Hajduk, ali ovog tjedna time se može pohvaliti Dinamo.

Naime, hrvatski prvak kažnjen je ukupnom kaznom od 6.000 eura zbog nedoličnog navijačkog ponašanja prilikom susreta s Rudešom. Sporan je na jednom transparentu bio keltski križ koji predstavlja neonacistički simbol, ali i uvredljivo skandiranje koje je došlo iz grla Dinamovih poklonika. Naravno, sporna je bila i pirotehnika, što je uobičajeno.

“GNK Dinamo se kažnjava zato što je na prvenstvenoj utakmici Rudeš – Dinamo gostujuća navijačka skupina BBB u 62. minuti zapalila jednu dimnu kutiju, u 78. minuti dvadeset baklji i u 80. minuti jednu baklju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 1.900,00 eura”, stoji u priopćenju. “Kažnjen je i zato što su navijači BBB na istočnoj tribini postavili transparent “BLUE LIONS” na kojem je unutar slova “O” Keltski križ i jer su nakon završetka utakmice prilikom pozdrava igrača s navijačima skandirali “Ubij, ubij tovara“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 4.500,00 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 6.000,00 eura.”

Hajduk je dobio nešto manju kaznu, ali isključivo zbog pirotehnike:

“HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Hajduk – Lokomotiva domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, zapalila minutu prije početka utakmice jedan topovski udar, u 2. minuti dva stroba, u 5. i 7. minuti po jedan strob, u 9. minuti četiri stroba, u 12. minuti jedan strob i jednu baklju, u 39. minuti jednu baklju, u 41. minuti jedan topovski udar, u 42. minuti dva topovska udara, u 43. minuti jednu baklju, u 55. minuti jedan strob, u 64. minuti jednu baklju, u 70. minuti deset baklji i više od pedeset strobova, te u 81. minuti jednu baklju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 5.500,00 eura.”

U blagajnu će morati posegnuti i Rudeš, ali zbog BBB-ovaca:

“NK Rudeš se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Rudeš – Dinamo gostujuća navijačka skupina BBB u 62. minuti zapalila jednu dimnu kutiju, u 78. minuti dvadeset baklji i u 80. minuti jednu baklju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 850,00 eura.”

Za kraj, kažnjena je i jedna osoba — Istrin sportski direktor Saša Bjelanović koji je u poluvremenu utakmice s Goricom uputio nedolične komentare sucu Franu Joviću. Morat će platiti 1.000 eura, a i ne smije obavljati funkciju u sljedećih mjesec dana.

“Saša Bjelanović (Istra 1961, sportski direktor) na utakmici Istra 1961 – Gorica prijavljen je od strane suca jer je u poluvremenu utakmice pred sudačkom svlačionicom dočekao suce i sucu utakmice se obratio riječima “Smeće jedno, kako te nije sram, nisi dobrodošao u Pulu, smeće jedno“. Nakon toga u više je navrata ponovio riječ “smeće“. Temeljem navedenog počinio je prekršaj iz članka 52.st.1.toč.b. Disciplinskog pravilnika, te mu se izriče kazna zabrane obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana koja obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije te pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica, odnosno novčana kazna u iznosu od 1.000,00 eura.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr