Ritam ludila: Rashford se zbog ozljeda morao povući s reprezentativnog okupljanja

Marcus Rashford igra sezonu života u Manchester Unitedu; dolaskom Erika ten Haga oslobodio je sve ono što smo oduvijek znali da posjedujemo, a dosad je u 44 nastupa ove sezone skupio 27 pogodaka i devet asistencija.

Mogli bismo ga, stoga, očekivati ​​u udarnom sastavu engleskog izbornika Gareth Southgate za nadolazeće susrete kvalifikacija za Euro 2024 Italijom ja Ukrajinaali Rash se morao povući s reprezentativnog okupljanja.

Naime, u jučerašnjem četvrtfinalnom ogledu FA kupa u kojem je njegov United izveo preokret protiv Fulhama (3-1), Rashford je izašao iz igre u 83. minuti, a danas je objavljeno kako će zbog blage ozljede morati propustiti reprezentativne obveze.

Isto vrijedi i za Chelseajeva Masona Mounta the Newcastleova vratara Nicka Pope, koji će zbog ozljede također provesti sljedećih 10-ak dana mirujući. Mounta ionako nema već mjesec dana, ali Southgate ga je ipak odlučio pozvati, nadajući se da će biti spreman.

Kako pišu britanski mediji, Southgate neće zvati zamjene.

Marcus Rashford neće biti dio engleske momčadi za kvalifikacije za Europsko prvenstvo kasnije ovog tjedna jer se “napadač Man Uniteda morao povući zbog ozljeda”. 🚨⚪️ 🏴 #MUFC

Rashford je pretrpio udarac protiv Fulhame i propustio će utakmice Engleske. pic.twitter.com/wPjfVccLSn

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) 20. ožujka 2023

Sam pogled na broj Rashfordovih nastupa dovoljno govori o tome koliko se već naigrao ove sezone ne računajući reprezentativne utakmice, a ovaj period regeneracije definitivno će mu dobro doći. Englezi će se nekako snaći i bez njega; osim Talijana i Ukrajinaca, u skupini ih čekaju i gledaju s Maltom the Sjeverna Makedonija.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr