Pa dobro, koji sam? Fernandu Alonsu je ipak poništena kazna i vraćeno 100. postolje u karijeri

Pravda je spora, ali dostižna. Fernando Alonso ipak je stigao do 100. pobjedničkog postolja u svojoj karijeri, i to jutro nakon utrke za VN Saudijske Arabije. Alonso je prvotno završio treći, ali je kažnjen zbog nepravilnog postavljanja na startu.

Zbog toga je na samoj utrci kažnjen s pet sekundi u boksu prije nego što Pit Stop ekipa krene išta raditi na bolidu, ali je pred kraj utrke ustanovljeno da je pištolj za stražnju gumu dirao Alonsov bolid prije isteka tih pet sekundi.

Tako je George Russell, koji se vozio iza Alonsa, pojačao ritam i krenula je bitka da Španjolac zadrži pet sekundi prednosti, u čemu je Alonso i uspio. Ne, nakon što je Alonso već proslavio treće mjesto, stigla je kazna od čak 10 sekundi.

Time je Španjolac pao ne samo na četvrto, već na peto mjesto iza Russella i Lewis Hamilton. Odmah su se pobunili i Alonso i Aston Martin jer nepravilno postavljanje razmjerno je često u Formuli 1, ali nikada do ove sezone nije toliko drastično kažnjeno.

Također, žalila se i momčad na pravilnik jer u njemu nije točno definirano što točno znači rad na bolidu za vrijeme kazne od pet sekundi u Pit Stopu. Na kraju je FIA ​​prihvatila žalbu i ukinula kaznu pa je Alonso vraćen na treće mjesto.

Tako je ipak stigao do 100. postolja i prvih uzastopnih nakon 10 godina kad je vozio za Ferrari, a nevjerojatno je da se ista stvar dogodila u prvoj utrci.

I tada je Esteban Ocon bio krivo postavljen pa je dobio kaznu od pet sekundi pa od 10 jer također prva kazna nije dobro odslužena, ali se Alpski ipak nije žalio jer je onako završio na dnu zbog brojnih problema s bolidom.

Alonso je tako na kraju ipak dobio zadovoljštinu i svojih 15 bodova umjesto 12, a Formula 1 je dobila svoju prvu veću dramu i priču već u drugoj utrci sezone.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr