Bišćan na okupljanju U-21 Vatrenih: 'Utakmice su prijateljskog karaktera, ali i pripremne za Euro'

Kao i njihovi stariji kolege, danas su se počeli okupljati i hrvatski U-21 reprezentativci. Doduše, pred odabranima Igora Bišćana nisu natjecateljske, već prijateljske utakmice, i to u pripremama za Europsko prvenstvo ovog ljeta u Rumunjskoj. Tom se prilikom izbornika mladih Vatrenih obratio i medijima, otkrivši svoja razmišljanja i stavove.

“Svako okupljanje je važno i svaka utakmica je važna”, rekao je Bišćan na početku, pa nastavio u tom tonu:

“Igrači moraju biti svjesni da je svaka utakmica, bilo da se radi o prijateljskoj ili natjecateljskoj, prilika za njih da postanu bolji igrači te da se dodatno osnaže i etabliraju na nogometnoj mapi. Ove dvije utakmice imaju prijateljski karakter, ali su i pripremne za Euro koje je vrhunac cijelog ciklusa i nešto za što smo se borile dvije godine i maksimalno ozbiljno shvaćamo.”

U ovoj stanici, U-21 Hrvatska će igrati protiv Izrael u Varaždinu, odnosno Engleske već Fulhamova Craven Cottageu.

“To su najbolji suparnici koje smo mogli dobiti u ovom trenutku, ovi koji su na Euru jedini su s kojima možemo igrati. Odlučili smo se onda uzeti najbolje moguće, probati osjetiti koja nas kvaliteta čeka, Englezi svakako spadaju u taj rang. Izrael je iz četvrtog pota, ali je dosta energična, kvalitetna, žilava i čvrsta reprezentacija, pa da vidimo otprilike gdje smo i kakvi smo u ovom trenutku”, dodaje Bišćan.

Naravno, s obzirom na njihov nedavni uspjeh u Ligi prvaka, Bišćan nije mogao izbjeći pitanje o Hajdukovim juniorima i njihovom mogućem uvođenju u U-21 selekciju Vatrenih.

“Napravili su veliki uspjeh i pokazali da mogu parirati najboljima. Svi su oni potencijalni predstavnici U-21, ali postoji određeni redoslijed kojim će postati. Dovoljno je da mladi budu tamo, ali kao U-19 reprezentativci koji imaju vrlo važne kvalifikacije. To je jedan od razloga zašto neke od njih sada nismo uzeli u obzir, ali bit će vremena da nađu put do kvalitete i rada“, zaključio je Igor Bišćan.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr