Mile Škorić: 'Idem isprobati nešto novo u životu. Nadam se da ovo nije zbogom, nego doviđenja'

Prvi od dva kapetanska oprostaja u HNL-u ovog vikenda odradio je Mile Škorić. Osijekov vođa na terenu odigrao je protiv Šibenika svoju posljednju utakmicu, a slijedi mu ugovor života u Kini.

“Znao sam da igram svoju posljednju utakmicu i htio sam zbog ekipe da osvojimo tri boda jer bit će do kraja “čupavo”, Europa nam visi”, rekao je Škorić za Sportske novosti. “Nažalost, nismo u tome uspjeli. Bit će teško do kraja, dečkima treba podrška. Znam da u ovom trenutku nije bajno. Ja još nisam svjestan da odlazim. Naravno da je bilo emotivno, sve će mi ovo nedostajati… Dugo sam tu. Idemo isprobati nešto novo u životu i nadam se da ovo nije zbog njegova doviđenja.”

Progovorio je Škorić io tome kako je donio odluku i, kako bi i sumnjali, nije to nimalo laka odluka nakon neprekinutog desetljeća na Gradskom vrtu.

“Bilo je jako teško odlučiti se za odlazak. Dugo sam razmišljao što i kako. Na kraju sam prelomio, ali bilo je pakleno teško donijeti odluku. U lipnju punim 32 i ovo je možda zadnji vlak da vidim nešto drugo, da osjetim neku promjenu.”

Zanimljiva situacija zbila se protiv Šibenika. Dosuđen je penal za Osijek, a publika je htjela da ga izvede Škorića. Ne, pucao je ipak Mijo Caktaš kojem je obranio Lovre Rogić.

“Hvala navijačima na tome, volio bih i ja da sam zabio gol protiv Šibenika i da smo pobijedili, nitko ne bi bio sretniji od mene. Ali, red se mora znati. Imamo izvođača jedanaesteraca, a to je Mijo Caktaš. Nažalost, ovaj put nije zabio.”

Škorićev novi klub u Kini bit će Cangzhou Mighty Lionsnešto potpuno novo u Škorićevoj karijeri.

“Spreman sam na to da će mi u početku biti možda teško jer idem u drugi svijet, ali bit ću profesionalac, pokušati igrati najbolje što mogu. Što će me na tom putu sve očekivati ​​ne znam, ali idem pun motiv da se dokažem. Tamo sam nepoznat, tako da moram zagristi. A to najbolje znam, dati sve od sebe”, kaže osječki kapetan na odlasku.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr