Ante Žižić zabio je čak 24 poena u važnoj pobjedi Efesa nad Virtusom iz Bologne

Hrvatski košarkaši ovih dana baš i nisu najomiljeniji u Bologni.

Mario Hezonja je prije samo šest dana Virtus ubacio čak 26 poena, u novoj pobjedi za Stvaran Madrid (96-79), a večeras je Ante Žižić također predvodio svoju momčad do trijumfa nad ovim talijanskim sastavom. Anadolu Efes je ugostio Virtus te ga je na svom parketu svladao rezultatom 86-67, a povremeni hrvatski reprezentativac u to je slavlje ugradio 24 svoja koša, čime je izjednačio najbolji učinak u karijeri.

Najbolji mu je ovosezonski učinak ne samo u Euroligi, već i svim domaćim natjecanjima. Dapače, u tijek ove sezone uopće nije prešao granicu od 20 poena, tek je u dva navrata postigao. Večeras je bio praktički nepogrešiv u šutovima iz igre, pogodio je 11 od 13 pokušaja za dva poena, uz dva od tri uspješna slobodna bacanja.

Ante Žižić ostavlja svoj trag na terenu izvanrednom izvedbom 😎

24 PTS
11/13 2 PT
6 REB
26 EFF
✅ Pobjeda protiv Virtusa pic.twitter.com/ruZ7eyohOZ

— BasketNews (@BasketNews_com) 30. ožujka 2023

Zanimljivo, posljednji put kad je imao više od 20 koševa, bilo je to prije godinu dana, gotovo pa točno u dan. Naime, to je ostvario 31. ožujka prošle godine, kada je također skupio 24 poena, u Maccabijevoj pobijedi nad ASVEL-om (94-73). To je, dakle, najbolja Žižićeva utakmica u Efesovom dresu, u koji je stigao tijekom prošlog ljeta.

Bio je važan trijumf za Efes, momčad koja je ove sezone osvojila posljednja dva naslova u Euroligi našla se u grčkoj borbi za ulazak u doigravanje. Sada na kontu ima 16 pobjeda i 16 poraza, što je svrstava na 10. mjesto, ali iu koneku s osmoplaziranom. Baskonijakoja ima isti broj pobjeda, ali i utakmicu manje, na tom posljednjem mjestu koje vodi u playoff.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr