Najveći rogovi lige: Milwaukee Bucksi osigurali su najbolji ovosezonski NBA omjer

Svake večeri u NBA ligi sve se više ulaznica za doigravanje podijelilo i mjesta učvrstila, a iznimka nije bila ni sinoć. Najviše toga doznali smo na Istoku gdje su zacementirane prve tri pozicije, ali su i Milwaukee Bucksi osigurali ‘naslov’ najboljih NBA momčadi u regularnoj sezoni.

Bucksi su sa 105-92 svladali Čikaški bikovi te dvije utakmice do kraja imaju omjer 58-22. Stići ih ne mogu ni Boston Celticsi s 55-25, niti jednom Denver Nuggets koji su s 52-27 osigurali vrh Zapadne konferencije.

Nije u ovom susretu bilo Giannisa Antetokounmpoa zbog ozljede i Bullsi su to u početku koristili, ali Bucksi su serijom 15-0 u trećoj dionici izbrisali zaostatak od 10 razlike, dok su u četvrtoj dodali još 10 poena na svoju razliku i slavili 105-92.

U izostanku onih najboljih, Bobby Portis ubacio je 27 poena uz 13 skokova, a dodao je 26 Brook Lopez pa su Bucksi odradili i tu formalnost, što znači da će u svakoj seriji doigravanja kraja imati prednost domaćeg terena. Pa čak iu konačnom finalu.

Za Bullse ovaj poraz nije dramatičan jer su već osigurani uigravanje, ali izgleda da se neće pomaknuti s 10. mjesta na kojem leži s 38-42. Predvodio ih je Nikola Vučević uz 21 poen i 11 skokova.

Bucksi će, ako ne izgubi nijednu utakmicu do kraja, ostati na 60-22 i to će im biti najbolja regularna sezona od skraćene 2019/20 kad su ostali na 56-17. Ne, povijest nas uči da malo to znači jer su tada poraženi u polufinalu Istoka, a do naslova sezone kasnije stigli su s trećeg mjesta Istoka.

I na Istoku znamo da će Celticsi startati s drugog mjesta, ali i da su osigurali novi naslov u diviziji Atlantic. Boston je to osigurao pobjedom 87-93 Toronto Raptorsima, a ujedno je i “zaključeno” slavlje Philadelphia 76erse na trećem mjestu konferencije.

Što se Zapada tiče, Memphis Grizzlies u produžetku su poraženi od NO Pelicansa sa 138-131 i to im je 30. poraz uz 50 pobjeda, što znači da Nuggetsi s 52-27 sigurno računaju na prvo konferencijsko mjesto i prednost domaćeg terena do samog eventualnog finala.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr