Straight Outta Čitluk: Ivica Zubac slavio je u gradskom derbiju te upisao novi double-double

U posljednji od četiri gradska derbija u sklopu osnovnog dijela sezone momčadi iz Los Angelesa ušle su s identičnim skorom, i Škare ja Lakersi imali su po 41 pobjedu i 38 poraza. Tako je njihov sinoćnji susret bio vrlo važan, pobjednik je napravio korak naprijed u lovu na doigravanje, dok se poraženom preostalo boriti za jedno od prvih šest mjesta na Zapadnoj konferenciji.

To su sada ostvarili Los Angeles Clippersi, u sinoćnjem slučaju upisali su i četvrtu ovosezonsku pobjedu nad Lakersima. Slavili su rezultatom 125-118, važnu ulogu imao je i hrvatski reprezentativac Ivica Zubac. Tom je trijumfu, svom 25. u sezoni, dodao čak 17 poena i 13 skokova. double-double učinak. Jedna mu je to od najboljih predstava u ovom izdanju NBA-a, tek u pet navrata je imala više poena.

Los Angeles Lakersi tako su izgubili i uz 33 poena koje je napisao LeBron James, nije ih mogao spasiti od 39. poraza sezone, prvog nakon četiri pobjede u nizu. S druge strane, Clippersi su prekinuli niz od dva poraza za koji su, uz Ivicu Zupca, zaslužni i oni Norman Powell s 27, odnosno Kawhi Leonarde s 25 poena.

Obje momčadi će do kraja osnovnog dijela sezone odigrati još samo dvije utakmice, pa nemaju previše prostora za veći napredak. Tako bi Clippersi ipak mogli ostati među šest najboljih i ostvariti direktan plasman u playoff, dok će Lakersi najvjerojatnije morati tražiti kroz play-in.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr