Osveta servirana hladna: Real Madrid pobijedio Barcu i ušao u finale Kupa kralja

Real Madrid pobijedio je Barcelonu na Camp Nouu u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralj iu stilu otišao u finale. Nakon što je izgubio u Madridu (0-1), aktualni europski i španjolski prvak razbio je najvećeg rivala s 4-0, uz hat-trick kapetana Karima Benzema.

Prvo poluvrijeme bilo je sjajno. Barcelona je krenula kao da ima zaostatak iz prvog susreta, a ne prednost, ali Real Madrid je na kraju bio taj koji je otišao na odmor s vodstvom. Domaćin je dominirao posjedom i igrao u vrlo visokom tempu; Barcelona je konstantno iznosila loptu do Madridovog kaznenog prostora, ali joj je nedostajao čisti posljednji pas.

Kod domaćina su posebno raspoloženi Alejandro Balde ja Gavi na lijevoj strani, dok je kod gostiju impresivan bio Eduardo Camavinga u neobičnoj poziciji lijevog beka. Obje ekipe su svoje najbolje prilike imale u 46. minuti. Barça je prijetila preko Robert Lewandowski, kome je udarac sjajno skinuo Thibaut Courtois, a Madrid je zabio iz kontra koja je uslijedila.

pic.twitter.com/myBBoJijpL

— Football Pictures That Go Hard (@hardfootypix) 5. travnja 2023

Gosti su imali tri na tri nakon što su pokrenuli napad, Rodrygo je probio desnu stranu, vratio se u sredinu, a Vinicije Junior zabio. Jules Kounde je pokušao blokirati, ali je lopta prošla crtu. Barça je bila bolja, ali Madrid se u tipičnoj maniri vratio iz mrtvih i poveo. Bio je to test za Barceloninu izdržljivost; test koji nije položila.

Naime, Real Madrid je u nastavku ušao u svoj ritam iu potpunosti okrenuo utakmicu na svoj mlin. Samo pet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno gostiju za drugi gol; Luka Modrić je iznio loptu u svom stilu od desne aut-linije do kaznenog prostora i dodao Benzemi koji pogađa u daljnji kut. Madrid 2-0. Osam minuta kasnije, Benzema zabija još jednom, ovoga puta iz kaznenog udara.

Xavi pokušao je dati svojoj momčadi dodatne snage ubacivši u igru Ferrana Torresa ja Ansua Fatija, ali Real Madrid je tada bio nedodirljiv. Gosti ne samo da su mirno završili utakmicu, već su u 80. minuti potpuno ponizili najvećeg rivala. Opet su Madriđani uhvatili Barcelonu na spavanju, opet su pobjegli u kontru, stvorili igrača viška, a opet su pogodili Benzema potvrdivši svoj hat-trick.

Do kraja se iskrilo među igračima, ali tada je već bilo jasno da su Madrid u finalu. I to u stilu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr