Napokon sam uspio: Luka Šamanić izborio se za jednogodišnji ugovor u Utah Jazzu

Luka Šamanić donedavno je igrao u G ligi za Maine Celticse gdje je ostvario dobre brojke i nadao se povratku u NBA, a priliku je naposljetku dobio u Utah Jazz koji mu je ponudio desetodnevni ugovor.

Bila je to prilika da Hrvatski krilni centar ugrabi stalni angažman u najpopularnijoj košarkaškoj ligi na svijetu, a imao je i pet utakmica za dokazivanje. Čini se da je iskoristio priliku jer su Jazz sada s njim potpisali jednogodišnji ugovor.

Kako javlja pouzdani NBA insider Adrian Wojnarowski, Šamanić dobiva ugovor za sezonu 2023./24. s garantiranim novcem, a tu je informaciju dobio od agenata hrvatskog košarkaša, Georgea Rousakisa ja Kad je Bartelstein.

Šamanić je u pet odigranih utakmica za Jazze imao prosjek od 7,4 poena, četiri skoka i 2,2 asistencije po susretu za 19,6 minuta na terenu. Najbolju utakmicu odigrao je preksinoć protiv Anđeli Lakersa kada je ubacio 12 poena i upisao prekrasno zakucavanje.

Utah Jazz potpisuju F Luku Samanića za sezonu 2023.-2024., ugovor uključuje zajamčeni novac i datume pokretanja, njegove agente Georgea Roussakisa i Marka Bartelsteina iz @PrioritySports reci ESPN-u. Šamanić, 23, bio je ukupno 19. izbacivanje Spursa u 2019.

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) 7. travnja 2023

Podsjećamo, Šamanića su 2019. na draftu izabrali Sveti Ante Ostruge kao 17. pick, ali ondje nije uspio. Ne, u Maineu je ove sezone pružao izvrsne igre s 22 poena i 8,1 skokova u prosjeku, a nadamo se kako će se sada zadržati u NBA ligi.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr