Bišćan: 'Proveo sam prekrasne tri i pol godine s HNS-om. Želimo puno sreće budućem izborniku'

Igor Bišćan danas je preuzeo mjesto trenera Dinamove prve momčadi koju je dosad vodio Ante Čačić. Iskusni strateg platio je poslije jučerašnjeg poraza od Šibenika u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa, a sada bivši izbornik U-21 reprezentacije popunit će tu poziciju.

Naravno, to znači da više neće moći voditi mlade Vatrene. HNS-ov predsjednik Marijan Kustić to je potvrdio u intervjua Savez se i sam oglasio na svojim stranicama.

Bišćan je, također, prenio svoju prvu poruku nakon odstupanja s izborničke pozicije i odlaska u Dinamo, a iskoristio ga je za osvrt na rad u reprezentaciji.

“Proveo sam prekrasne tri i pol godine s HNS-om vodećom mladom reprezentacijom te sam ponosan na rezultate koje smo u tom razdoblju postigli”, rekao je. “Zahvaljujem svim suradnicima u stožeru i Savezu na odličnoj suradnji, a predsjedniku Kustiću na razumijevanju oko ove odluke i općenito podršku tijekom mog mandata. Budućem izborniku i dečkima želim puno sportske sreće na Europskom prvenstvu, uvjeren sam da mogu postići odličan rezultat.”

Kustić se zahvalio Bišćanu na obavljenom poslu. Podsjećamo, u svom prvom ciklusu izborio je Euro i postigao četvrtfinale, a onda uhvatio plasman na još jednu kontinentalnu smotru te završni turnir predao, pokazalo se, novom izborniku.

“Zahvaljujemo Igoru i njegovom stožeru na velikom doprinosu nedavnim uspjesima mlade reprezentacije”, izjavio je šef HNS-a. “Danas smo otvoreno i vrlo korektno razgovarali te se prijateljski rastali – razumijemo njegovu ambiciju i želju da prihvatimo izazov vođenja Dinama te mu želimo sreću u nastavku trenerske karijere.”

Bišćan je napustio U-21 reprezentaciju nakon 28 utakmica sa 17 pobjeda, pet remija i šest poraza.

HNS je najavio da će naknadno obavijestiti javnost o njegovom nasljedniku; Kustić je spomenuo da bi to moglo doći poslije Uskrsa. U medijima se dosta spominje ime Ivice Olićaali još ništa nije službeno.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr