Seniori možda kašljucaju, ali Osijekovi kadeti danas su osvojili naslov hrvatskog prvaka

Novi Osijekov trener Stjepan Tomas nedavno je izjavio kako mu je rečeno da njegov klub možda ima bolje mlade igrače od Dinama ja Hajduka. Radi se o vrlo hrabroj izjavi, ali Bijelo-plavi ipak imaju zalog za budućnost.

Naime, njihovi kadeti danas su postali hrvatski nogometni prvaci. Trebala im je pobjeda protiv Slaven Belupa u pretposljednjem kolu kako bi to i osigurali, a ona je došla u posljednjim trenucima; mladi Osječani slavili su 3-2 početkom u 90. minuti utakmice i tako osvojili titulu.

Ivan Barić pogodio je za 1-0 u 16. minuti, a pet minuta kasnije povećao je prednost Miloš Jovičić. Sve je izgledalo idealno za momčad koju vodi Ante Bekavacali Slaven se vratio dvama pogocima u drugom poluvremenu.

🏆 Kadeti @nkosijek pobjedom su protiv Slaven Belupe u pretposljednjem kolu prvenstva osigurali naslov prvaka Hrvatske… pic.twitter.com/SE3Om9oUu0

— Nogomet+ (@NogometPlusNet) 28. travnja 2023

Međutim, domaći heroj bio je Anton Matković koji je u završnici susreta zabio za novo vodstvo i konačnih 3-2. Prvaci Osječani u posljednjem kolu gostuju kod Zadra, no ranije ih čeka ogled u finalu Kupa s Hajdukom. Zanimljivo, isti par u finalu Kupa sastaje se iu pionirima.

Seniorima u zadnje vrijeme baš i ne ide, ali mladi rokaju po svom…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr