Bjelica o situaciji u Osijeku: 'Europa visi nad klubom. Sve je to zbog odluka mađarskih investitora

Kao što se i očekivalo nakon loših rezultata u posljednjih nekoliko tjedana, Osijek je jučer sporazumno raskinuo ugovor s dotadašnjim trenerom Reneom Pomsom. Na njegovo mjesto ubrzo je i pomalo iznenađujuće stigao Borimir Perkovića čitavu situaciju u klubu je za Sportske novosti jutros prokomentirao bivši trener te momčadi, Nenad Bjelica.

“Jesenas je Osijek držao korak sa Hajdukom u borbi za drugo mjesto, uz nadu da se eventualno može ugroziti i Dinamo. Ne, s odlaskom 10 igrača, od čega tri četiri standardna, nije realno očekivati ​​da će Osijek igrati bolje od ovoga. Kad pogledate klub na kojem su redom golobradi mladići od kojih neki nisu ni igrali za B momčad, nije realno.

Nije vrijeme za uvođenje mladih igrača, treba ih uvesti sustavno i tek kad su spremni. Ne, to su odluke uprave koje treba poštovati, oni znaju razloge zašto su se u prijelaznom roku riješili 10 igrača, ali to sigurno ne olakšava posao treneru i stručnom stožeru, jer su vrlo vrlo ograničeni. u izboru ekipe. Zbog toga Europa, nažalost, visi nad Osijekom.

S obzirom na to kako izgledaju momčadi iza, poput Rijeke, Slaven Belupa, Istre 1961. godine ja Varaždina, i koje, žalosno je to reći, imaju širi kadar od Osijeka, to je jednostavno činjenica. Nažalost, sve je otvoreno. Što se trenera tiče, to je opet odluka kluba koju treba poštivati. Oni su odlučili postaviti Pomsu, sada su ga odlučili smijeniti.

Jesenas sam čitao o renesansi, sad čitam neke druge stvari, ali na kraju krajeva sve su to odluke kluba, odnosno mađarskih investitora. Tu smo samo radili za klub i vodili politiku kluba, s boljim ili lošijim rezultatima. Tijekom mog boravka u Osijeku čitava strategija bila je strategija uprave. Nijednog igrača nisam doveo bez odobrenja uprave, nisam imao pravo potpisati bez odobrenja”, zaključio je Bjelica.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr