Terzićeve čete bez milosti: Borussia Dortmund svladala i Leipzig za 10. pobjedu u nizu

Nitko u kalendarskoj 2023. godini nije uspio svladati Borussia Dortmund. Štoviše, nitko joj u 10 utakmica od povratka s Mundijala nije uspio niti otkinuti bod, a to uz Ligu prvaka znači i devet vezanih ligaških slavlja.

Deveto je došlo u potencijalno jako opasnom dvoboju protiv RB Leipziga koji je na Westfalen stigao potpuno oporavljen s aktivnim rezultatom protiv Manchester Cityja je dva vezana slavlja u ligi, ali domaćin je slavio s 2-1.

Oba pogotka pala su u prvom dijelu. Rano je zabio domaćin, već u 13. minuti Julian Brandt pogađa na asistenciju Judeja Bellinghamaali VAR se upalio te je pronašao igranje rukom u akciji pa ipak ostaje 0-0.

Ne, ne zadugo. Opet je morao intervenirati sudac i VAR, ovaj put kad je Janis Blaswich srušio Marka Reusa. Krilni napadač Dortmunda krenuo je sam na vratara, a ovaj ga je sapleo u pokušaju Reusa da zaobiđe. Iz jedanaesterca, isti duel i isti rezultat: Blaswich izvlači deblji kraj, a Reus zabija za 1-0.

Vodstvo je udvostručeno u 39. minuti kad je jedan odbijanac nakon prekida dočekao Emre Can na 17 metara te je potegnuo iz voleja. Nije to idealno sjelo, ali odbijalo se jako nezgodno od poda i igrača te je iznenadilo Blaswicha i završilo je u mreži.

Smanjio je Leipzig ipak u kasnijoj fazi. Igrala se 74. minuta kad je lijepo dugom loptom na lijevu stranu iza obrane izbačen David Rauma on šalje povratnu na drugu stativu gdje je Emil Forsberg koji zabija iz blizine.

Ostalo je 2-1 do kraja pa je to, kako je već rečeno, Borussijina deveta ligaška pobjeda u nizu. Vrijeme je potpuno zaboravljena mini kriza prije Svjetskog prvenstva i sigurno će Dortmund dočekati i sljedeće kolo najmanje ruke izjednačen s Bayernom na 49 bodova.

Leipzig je četvrti s 42 boda, a Joško Gvardiol odradio je cijeli susret.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr