Svoj: Sarrijev Lazio nanio je Napoliju prvi ovosezonski domaći prvenstveni poraz

Morao je negdje stati sjajan Napolijev niz bez poraza na domaćem terenu u Serie A ove sezone, a prst sudbine htio je da mu presudi baš Maurice Sarri. Čovjek koji je i započeo veliki Napolijev skok među elitu s Lazijom je slavio na Maradoninom stadionu s 1-0.

Jako disciplinirano je Lazio odigrao i zaista domaćinu nije dopustio mnogo. Imao je Napoli i 64 posto posjeda i 14 udaraca, ali samo dva u okvir i to bez prave, velike prilike sve do vodećeg pogotka gostiju.

A taj je pogodak zabio Matías Vecino koji je i presudio vodećoj momčadi Serie A. Dočekao je Urugvajac u 67. minuti jedan odbijanac kojeg je sjajno stisnuo i poslao neobranjiv niski udarac uz vratnicu za 1-0.

Prije današnjeg dana, Napoli nije izgubio natjecateljsku utakmicu (*isključujući jedanaesterce) kod kuće od travnja 2022.

Lazio Maurizia Sarrija vratio se progoniti svoju bivšu momčad.

izgubio od Cremonesea na penale nakon remije 2-2 u Coppa Italia).#NapuljLazio pic.twitter.com/FGM9FDB1LK

— Sacha Pisani (@Sachk0) 3. ožujka 2023

Skoro je izjednačio Napoli u 79. minuti kad je Victor Osimhen glavom skrenuo ubačaj s lijeve strane u gredu, ali potresao se okvir gola do kraja i na drugoj strani. Njega je pogodio Sergej Milinković-Savić iz slobodnjaka u spoju u 90. minuti.

Izdržao je Lazio te je u jako važnom susretu za svoje ambicije uzeo pobjedu te je skočio na drugo mjesto ljestvice trećom pobjedom u nizu. Po bod manje uz susret manje imaju Milano ja Između.

Napoli je, s druge strane, doživio i prvi ligaški poraz od početka siječnja i Intera, a od tada je nanizao osam ligaških i jedno europsko slavlje. Ipak, prednost ostaje ogromna sa 17 bodova u odnosu na Lazio koji je i prvi pratilac.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr