Nastavak odlične forme iu 2023.: Donna Vekić plasirala se u polufinale turnira u Monterreyu

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić sinoć je stigla do polufinala WTA turnira u meksičkom Monterreyu, nakon što je u tri seta slavila protiv Belgijanki. Ysaline Bonaventura, inače 96. na WTA ljestvici. Ona je nakon dva sata i 13 minuta igre slavila sa 6-2, 5-7, 7-6 te će se za finale boriti protiv kineske predstavnice Lin Zhu.

Inače, Vekić je treća nositeljica ovog turnira, a prvi set lako je dobila sa 6-2, a zatim je u drugoj dionici svaka tenisačica osvajala svoje servis-gemove, sve do rezultata od 5-5. Tada je Bonaventura napravila break, da bi potom mirno odservirala za poravnanje u setovima.

Vekić pobijedio Bonaventure 6-2 5-7 7-6(5) u Monterreyu QF

Zašto nitko ne govori o tome kako Donna 2023. ima 12-2?

Jedini gubici bili su od Aryne Sabalenke i Marije Sakkari, što uopće nije loše društvo

Toliko je radila da se vrati na ovu razinu, a sada žanje plodove pic.twitter.com/iX1B0FE3bV

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) 4. ožujka 2023

Ova velika borba nastavljena je u trećem setu, koji je odlučen tek u tie-breaku. Belgijska tenisačica otvorila je tu 13. igru ​​s 3-1, ali je 26-godišnja Vekić uzvratila s čak pet poena u nizu i povela je 6-3, a takvu prednost nije mogla ispustiti te je otišla u polufinale. Tamo će joj suparnica biti peta nositeljica Zhu, koja je vrlo lako svladala Amerikanku Caroline Dolehidebilo je 6-3, 6-2.

U drugom polufinalu igraju prva i četvrta nositeljica, francuska tenisačica Caroline Garcia i Belgijanka Elise Mertens. Obje su bez ikakvih teškoća preskočile svoje četvrtfinalne prepreke. Garcia je savladao 6-0, 6-4 Mayar Šerif iz Egipta, dok je Mertens sa 6-2, 6-2 bio bolji od Talijanke Elizabeth Cocciaretto.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr