Rijeka mora UEFA-i platiti 450.000, a Osijek čak 600.000 eura. Uvjetno su i izbačeni iz Europe

Kao da im nešto slabiji rezultati tijekom ove sezone nisu dovoljan problem, nove muke za Osijek ja Rijeci zadala je sada UEFA, krovna organizacija europskog nogometa. Naime, na njenim je stranicama objavljeno da su se ovi naši prvoligaši našli u društvu 11 europskih klubova koji su odgodili isplate odštete igračima, sada je probijen rok od 90 dana.

Zbog toga su i Osijek i Rijeka izbačeni iz Europe, odnosno UEFA će onemogućiti nastup u nekom od njezinih natjecanja, sve dok se ne podmire ta dugovanja. Ipak, srećom po njih, to je samo uvjetna kazna, jer je Rijeka dobila rok od jedne, a Osijek dvije sezone u kojima bi trebali isplatiti te odštete drugim klubovima, a ako te ne naprave dotad, tek tada će biti izbačeni iz Europe.

UEFA je Osijek još i dodatno financijski kaznila, pa će slavonski prvoligaš u njenu blagajnu morati uplatiti 150.000 eura globusa. Ne, niti to nije kraj, jer su ovi naši klubovi sada ostali i bez premija koje su zaradili svojim nastupom u Konferencijskoj ligi proteklog ljeta. Naime, UEFA sada od njih traži naplatu od točno 450.000 eura, koliko su dobili za nastup u drugom pretkolu tog natjecanja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr