Nikola Jokić sinoć je upisao 25. triple-double u sezoni. Denver je slavio u svakoj od tih utakmica

Gotovo da već i nije nikakva novost to što je Nikola Jokić upisao još jedan triple-double u ovoj sezoni, već 25., te se tako dodatno utvrdio kao glavni kandidat za titulu MVP-ja. Ne, zanimljivo je da su njegovi Denver Nuggets slavili u svakoj od tih 25 utakmica s Jokićevim triple-double učinkom, kao što je bilo i sinoć, u slavlju nad momčadi Memphis Grizzliesa (113-97).

Srpski košarkaš je tom trijumfu dodao 18 poena, 18 skokova i 10 asistencija, čime je Denver povećao vodstvo na vrhu Zapadne konferencije. Grizzliesi su prvi pratitelji Jokićeve momčadi, ali im je šest pobjeda pa je sve jasno da će Nuggetsi dobiti ovu konferenciju.

Joker večeras:

18 PTS
18 REB
10 AST
7-10 FG

25-0 u utakmicama uz triple-double ove sezone. pic.twitter.com/7sla3DPrOA

— StatMuse (@statmuse) 4. ožujka 2023

Sinoćnja utakmica riješena je u posljednjoj četvrtini, kada je Denver došao do preokreta, jer je Memphis bio u vodstvu praktički čitavu utakmicu. S obzirom na nešto slabiju šutersku večer za Jokića, morali su potegnuti njegovi suigrači, među kojima su se najviše istaknuli Michael Porter Jr. the Jamal Murraykoji su skupili 26, odnosno 22 poena.

Inače, ovaj niz Jokićevih triple-double nastupa i Denverovih pobjeda započeo je još krajem prošle sezone, pa on sada iznosi čak 29 utakmica. Još i otprije je bilo poznato da ta podosta momčadi ovisi o njegovim dobrim partijama, no u posljednje je vrijeme to još i očitije. Ipak, zasad to itekako funkcionira, jer bi Nuggetsi prvi put u svojoj povijesti mogao regularni dio sezone završiti na prvom mjestu svoje konferencije…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr