Fotka dana: Sloboda za Vuškovića

Kad je Jean-Luc Dompe zabio za 1-0 iz slobodnog udarca protiv Nürnberg, potrčao je prema klupi i zatražio dres — bio je to Vusković broj 44. Dompé ga je visoko podignuo i pokazao tamo negdje na tribini Volksparkstadiona, gdje je među masom sjedio i Mario.

Bio je to emotivan trenutak, jer i mladi hrvatski nogometaš jedan je od svojih najpamtljivijih momenata u HSV-u imao kad je zabio na sličan način; jučer su navijači sjeverne tribine skandirali njegovo ime, a podignut je i transparent s natpisom “Slobodan Vušković”.

“Volimo Mariju i pokazali smo da pripada tu, s nama”, rekao je poslije utakmice Glumio je reisa, koji je također zabio gol u pobjedi 3-0. Golman Daniel Heuer Fernandes također ga je spomenuo, rekavši: “Mario je jedan od nas, a sad mu nije dopušteno raditi ono što svi volimo. Jako nam nedostaje u svlačionici.” trenerica Tim Walter rekao je samo: “Samo želim da nam se dečko uskoro vrati.”

Vušković ne igra od studenoga prošle godine kad je na doping testu bio pozitivan na eritropoetin. Zbog toga je suočen s teškom kaznom i pokušava dokazati svoju nevinost, u što vjeruju i njegovi suigrači, kao i navijači. U toj borbi svaka gesta podrške puno znači.

Ovog tjedna je i Vuškovićev mlađi brat Luka svoj prvi seniorski gol, onaj u kupu protiv Osijeka, posvetio Mariju.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr