Trgovanje na Šubićevcu: Niko Rak napustio Šibenik i potpisao za turski Konyaspor

Još jedan izlazni transfer napravio je Šibenik pod novim vlasnicima. Nakon što je Šubićevac napustio Ivan Delić, put Turske odlazi Niko Rak19-godišnji zadnji vezni koji nije bio u planovima trenera Damira Čanadija u posljednje vrijeme.

Rak je brzo zasjao kao mlada šibenska zvijezda, au narančastom dresu skupio je 47 službenih nastupa. Odlazi u turski Konyaspora odšteta za dalmatinski klub trebala bi se kretati između 200.000 eura po Transfermarktu i 250.000 po hrvatskim medijima.

Ove sezone Rak je igrao u 15 utakmica SuperSport HNL-a, ali je odigrao tek 32 posto dostupnih minuta i samo šest susreta je krenuo u prvih 11. Za hrvatsku U-19 reprezentaciju ima šest nastupa i jedan gol.

“Niko je Šibenikovo dijete”, rekao je sportski direktor Hrvoje Kulušić po Rakovom odlasku. “U Klubu je od svoje devete godine prošao sve uzraste i zaigrao za prvu ekipu. Iako nam je žao što nas napušta, drago nam je jer ide dalje i ostvaruje inozemnu karijeru jer je veliki potencijal i želimo mu sve najbolje i privatno i poslovno. Godine provedene u Šibeniku uvijek ćemo pamtiti te se nadamo da će nam se vratiti i da ćemo u budućnosti ponovno gledati Niku u narančastom dresu.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr