We say you a Wanksta: Ja Morant suspendiran je na dvije utakmice zbog mahanja pištoljem

Glupost za glupost u zadnje vrijeme reda mladi bek Memphis Grizzliesa Ja Morant. Najbolji igrač Memphise neće biti s momčadi barem dvije utakmice nakon najnovijeg skandala kojeg je izazvao, a tiče se mahanja oružjem.

Naime, Morant je u subotu nakon poraza svoje momčadi od Denver Nuggetsa na svom Instagramu objavio prijenos uživo na kojem se vidi kako u striptiz baru repa bez majice, a usput i maše pištoljem.

NBA je odmah najavila istragu, a dok to traje, sami Grizzliesi suspendirali su svog najboljeg igrača na barem dva susreta pa Moranta neće biti u sljedeće dvije utakmice protiv LA Clippersa the Lakersa.

Grizzliesi su suspendirali Ja Moranta na najmanje dvije utakmice nakon što je pokazao pištolj na Instagramu uživo dok je bio u noćnom klubu pic.twitter.com/SsGMxg2q3c

— Bleacher Report (@BleacherReport) 4. ožujka 2023

Morant je po pojavi skandala deaktivirao svoje račune na Instagramu i Twitteru, a objavljena je i javna isprika u kojoj mladi bek naglašava kako će vrijeme iskoristiti za traženje pomoći i boljeg nošenja sa stresom.

Moranta je u procesu traženja pomoći podržao i Nike koji s njim ima upisan sponzorski ugovor, no ovo nije prva polemika koja se u posljednje vrijeme veže uz organizatora igre.

U srijedu se pojavila priča kako je Morant sa svojom svitom na ljeto primio 17-godišnjeg maloljetnika nakon svađe na haklu u kvartu, a navodi se da je i tu Morant imao pištolj na svom boku te ruku na oružju. Uz to, Morant je navodno pretukao 17-godišnjaka.

Navodi se i drugi incident sa zaštitom na parkiralištu trgovačkog centra, a prvi skandal dogodio se krajem siječnja kad su se Morant i njegova svita sukobili s osobama iz Indiana Pacersa nakon međusobne utakmice.

Tada je navodno na snimci prikazano da je u članu Pacersa iz vozila u kojem se nalazio i Morant bio uperen crveni laser, ali istraga nije dokazala da se radilo o prijetnjim oružjem.

Kad se maknu sve gluposti i skandali, Morant ima odličnu sezonu, ima prosjek od 27,1 poena uz šest skokova i 8,2 asistencije, a Grizzliesi su drugi na Zapadu s omjerom 38-24.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr