Izbornik Perkovac: 'Tko ne može pratiti ritam, neće biti tu, taman potjerao i pola reprezentacije'

Osim izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, danas je u pogonu bio i njegov rukometni kolega Goran Perkovac, pred kojim su prve utakmice na novoj funkciji. Kauboji će ovog tjedna odigrati dvije utakmice s Nizozemskom, u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj. Danas se naša izabrana vrsta okupila u Zagrebu, a tom prilikom su se mediji obratili i novom izborniku.

“Situacija je izuzetno dobra, imam osjećaj da su dečki nabrijani i da će ove dvije utakmice dati sve od sebe. I ozračje je pozitivno, nešto se očekuje od nas i to mi je drago. Ne bih volio da imamo reprezentaciju od koje se ništa ne očekuje. Drago mi je da smo se vratili i neke igrače koji nam mogu pomoći”, poručio je Perkovac tom prigodom.

Nekoliko je novih imena na njegovom popisu, poput povratnika Marina Šege, Manuela Štrleka, Luke Stepančića the Ilije Brozovićaali i prave debitantice, kao npr Mario Šoštarič. Nekoliko je i izostanak reprezentativaca, ovu akciju će propustiti ozlijeđeni Halil Jaganjac, Ivan Martinović ja Marin Šipićdok je zbog bolesti otkazao i Luka Cindrić.

“Luka ima visoku temperaturu i liječi se antibioticima. Kada bude fit, opet će biti ovdje. Šipić je ozlijedio zadnju ložu i pauzirati će tri tjedna, ali nisam tip koji se žali na ozljede. Želim da ovaj tim ostane na okupu idućih godina. Samo reprezentacije s kontinuitetom bile su uspješne, a mi to nismo. Dapače, ovo su zadnje velike promjene dok sam ja izbornik”, dodaje Perkovac.

🇭🇷 | Seniori | Kvalifikacije za #ehfeuro2024

Ponovno na okupu, spremni za kockice & za dvije utakmice protiv Nizozemske! 🤩🇭🇷

Zbog ozljeda nedostaju Ivan Martinović, Marin Šipić & Halil Jaganjac, dok je Luka Cindrić primoran propustiti ovo #crohandball okupljanje zbog bolesti. pic.twitter.com/zNddoc5g39

— Hrvatski rukometni savez (@HRStwitt) 6. ožujka 2023

Druga utakmica igra se u nedjelju, u rasprodanoj dvorani Gradskog vrta u Osijeku. Isto tako, Perkovac će pokušati uspostaviti svojevrsnu hijerarhiju u reprezentaciji, kako je najavio.

“Čuo sam prije pet dana još da je dvorana rasprodana, vjerujem da bi puna dvorana bila u bilo kojem drugom gradu. Ja sam uvijek za hijerarhiju, da se zna tko je mlađi, a tko stariji. Bitno je da igrači imaju karakter, pa čak i pod cijenu izvedbe, jer ne pobjeđuje 10 najboljih igrača, nego oni koji će se žrtvovati. Ne dopuštam nekakvu pokliznuću, tko neće pratiti ritam, neće biti tu, taman potjerao i pola reprezentacije”, zaključuje izbornik.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr